Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

KARAMAN (AA) - Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ahilik Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Çalışkan, mesajında,...

KARAMAN (AA) - Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ahilik Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Çalışkan, mesajında, yüzyıllar öncesinden bugüne kadar uzanan, gelecek nesillerin yoluna da ışık tutacak ahilik geleneğinin, büyüyen ve gelişen Türkiye'nin hedeflerine güvenle ve istikrarlı bir şekilde ulaşması için gerekli olan sağlam yapı taşlarından birisi olmaya devam edeceğini belirtti.

Milli kimliği oluşturan değerlerden birisi olan, Anadolu'da bin yıldan beri varlığını sürdüren ahilik anlayışı ve ahilik geleneğinin asıl amacının, toplumsal dayanışmayı ortaya çıkarmak ve bu anlayışta meslek erbapları yetiştirmek olduğunu ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkarları ahlaki değerler etrafında birleştirerek, milletimizin birlik-beraberliğinin sağlanmasını ve toplumsal düzenin tesis edilmesini sağlamıştır. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımız olduğu bugünlerde esnaflarımızı sanatkarlarımızın ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya daha fazla hassasiyet göstermelerini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, kurduğu Ahilik Teşkilatı ile sosyal hayatımızı düzenleyen Ahi Evran-ı Veli'yi rahmetle anıyor, esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyor ve tüm vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :