Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

NİĞDE (AA) - Niğde'de Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal...

NİĞDE (AA) - Niğde'de Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası (NESOB) Başkanı Erdoğan Aykin, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Vali Vekili Kerem Süleyman Yüksel, burada yaptığı konuşmada kutlamalar kapsamında esnaf, vatandaş ve öğrencilerle bir araya geldiklerini belirterek, haftanın hayırlar getirmesini temenni etti.

Yüksel, "Ahilik yaygın olarak bilinenin aksine sadece esnaf teşkilatı, esnaf yapılanması değil, aynı zamanda insanı merkez alan çeşitli ahlaki değerler içinde yaklaşık bin yıldır Anadolu'muzda medeniyetimizde var olan bir değerler bütünü. Belki unutulmaya yüz tutmuş, belki biraz ihmal edilmiş, belki çağın gerektirdiği sorunlar nedeniyle arka planda bırakılmış olsa da kutlamalar vesilesiyle Ahilik kültürünün başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere gelecek nesillere çok iyi aktarılması ve öğretilmesi gerekiyor."

Törende, konuşmaların ardından Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğretmenlerinden oluşan şed kuşatma ekibi tarafından temsili şed kuşatma töreni yapıldı.

Niğde'de "Yılın Ahisi" 70 yaşındaki berber Cuma Demircan'a NESOB Başkanı Erdoğan Aykin tarafından kaftan giydirildi. Ahilik Haftası ile ilgili düzenlenen şiir yarışmasında da dereceye giren ilk üç öğrenciye çeyrek altın verildi.

Niğde Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Niğde esnaflarının yer aldığı araç konvoyu ve kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Törenin ardından Niğde Belediyesi önünde vatandaşlara ahilik pilavı, tatlı ve sıkma dağıtıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :