Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında şehitler ve ebediyete intikal eden esnaf ve sanatkarlar için mevlit okutuldu. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar...

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında şehitler ve ebediyete intikal eden esnaf ve sanatkarlar için mevlit okutuldu.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden (SESOB) yapılan yazılı açıklamaya göre, SESOB öncülüğünde oluşturulan Ahilik Kutlama Komitesi tarafından ebediyete intikal etmiş esnaf ve sanatkarlar için Paşa Cami'de düzenlenen mevlit programına SESOB Başkanı Beşir Köksal'ın yanı sıra komite üyeleri, oda başkanları, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Susam tarafından dua edildi.

SESOB Başkanı Köksal, Sivas’ta yıllarca esnaflık yapmış, alın teri ile çalışarak kentin gelişmesi için gayret göstermiş, mesleğinde çalışarak ailesinin geçimini sağlamış ve şu anda ebediyete intikal etmiş esnaflar ile vatanı uğruna savaşarak şehit olanlar için mevlit okuttuklarını ifade ederek, rahmetli olan tüm esnaflara vefa borcunu ödemek istediklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :