AHİKA 2 bin 443 kişiye sertifika verdi

AHİKA 2 bin 443 kişiye sertifika verdi

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) kuruluşundan bugüne kadar "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" alan 2 bin 443 kişiye sertifika verdi.AHİKA'dan yapılan yazılı...

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) kuruluşundan bugüne kadar "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" alan 2 bin 443 kişiye sertifika verdi.

AHİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca (KOSKEB) yeni girişimcilerin teşviki amacıyla toplam 87 uygulamalı girişimcilik eğitimi verildiğini bildirdi.

Açıklamada, KOSGEB'in uyguladığı destek programlarına başvurarak 30 bin lira ve 70 bin lira hibe kredi desteği alabilmek için ön şart olan eğitimlerde toplam 2 bin 443 kişinin AHİKA aracılığıyla sertifika sahibi olduğunu ve  KOSGEB destek programlarına başvuru hakkı kazandıkları belirtilerek, "Görev alanı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri olan AHİKA, il bazında Aksaray'da 582, Kırıkkale'de  424, Kırşehir'de 377, Nevşehir'de 473 ve Niğde'de 587 girişimci adayı düzenlenen kurslara katılarak sertifika sahibi oldu" ifadelerine yer verildi.

AHİKA'nın bu illerde bulunan Yatırım Destek Ofisleri koordinasyonunda gerçekleştirdiği eğitimlerin devam edeceği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı