Ağzıyla yağlı boya tablolar yapıyor

Ağzıyla yağlı boya tablolar yapıyor

YOZGAT (AA) - Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan, vücudunun büyük bir kısmını ve ellerini kullanamayan bedensel engelli Narin Işık (52),...

YOZGAT (AA) - Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan, vücudunun büyük bir kısmını ve ellerini kullanamayan bedensel engelli Narin Işık (52), ağzıyla tuttuğu fırçayla yağlı boya resimleri yapıyor.

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yaşında evde oynarken düştüğünü, ayaklarında güç kaybı yaşandığını ve bu güç kaybının da her geçen gün ilerlediğini belirterek, 2007 yılından sonra da ellerini kullanamadığını kaydetti.

Önce babasını daha sonra da annesini kaybettikten sonra 2009 yılında Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne geldiğini dile getiren Işık, çocukluğundan beri resim yapmaya ilgisinin olduğunu söyledi.

Işık, "Bakım evine geldikten sonra ellerimi kullanamadığım için 'ne yapabilirim' diye düşündüm. Çocukken sulu boya ve kara kalemle resim yapardım. Buraya da geldim yağlı boya ile tanıştım. Fırçayı ağzıma aldım. Önce utandım, çekindim. Daha sonra odamda kendi kendime çalıştım. Herkes resimlerimi çok beğendi. 5 tane de resim sergisi açtım. Resimlerden pek kazancım olmuyor. Ben bunu kar amacıyla da yapmadım. Daha çok hediye veriyorum." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın portresini yaptığını hatırlatan Işık, ağızla portre yapmanın çok zor olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini vurgulayan Işık, "Portreyi Cumhurbaşkanımıza hediye etmek istiyorum. Sesimi duyup da beni ziyaret ederse ya da köşküne, makamına çağırırsa bu beni çok onurlandıracak, çok mutlu edecek. Ben bu resmi ona hediye edersem, havalarda uçacak kadar mutluluğu yaşarım." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :