AGÜ Spor'un ligde hedefi: ilk üç

AGÜ Spor'un ligde hedefi: ilk üç

Yeni yabancı oyuncularla kadrosunu güçlendiren TKBL takımlarından AGÜ Spor, Ligi ilk üç takım arasında bitirmek istiyor

KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarından Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Spor Kulübü'nün Başkanı Ömer Yağmur, sezon sonunda ligin ilk üç takımı arasında yer almak istediklerini söyledi.

Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ilk haftasında Adana BOTAŞ'ı 75-53 yenerek, lige galibiyetle başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Hedeflerine ulaşmak için kadrolarını sezon öncesinde daha da güçlendirdiklerini ifade eden Yağmur, "İspanyol oyuncu Laura Nicholls, Slovak Ivana Jalcova, Lucie Melek Bouthors, Pınar Demirok, Yunan Styliani Kaltsidou ve Rus basketbolcu Aleksandra Khomenchuk ve Gabriela Marginean gibi oyuncularla kadro kalitemiz daha da iyi oldu. Ayrıca Sanders de bu sezon Türk statüsünde oynayacak. Kalite olarak çok iyiyiz, takımımız bu sezon lige damgasını vuracak" diye konuştu.

- "Bu sezon daha iyi olacağımızı düşünüyorum"

Geçen sezonu başarılı bir tamamladıkları aynı başarıları bu sezon da yakalamak istediklerini vurgulayan Yağmur, şöyle devam etti:

"Geçen sezon ligi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından üçüncü sırada bitirme başarısı göstermiştik. Bu sezon da aynı şekilde ilk 3 içerisinde yer almayı hedefliyoruz. Bunu başaracak kadro kalitemiz var. Transferler ve çalışmalar ligin zirvesinde yer almak için yapıldı. Bu sezon da ayrıca Avrupa Ligi'ne katılıyoruz. Türkiye Kupası'nda da sekizli finallere yükseldik. Bunlar büyük başarı. İnşallah bu sezon daha iyi olacağımızı düşünüyorum."

Yeni sezonda ligde ses getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Yağmur, şunları kaydetti:

"Kulüp olarak önemli başarılar elde etmeyi arzu ediyoruz. Geçtiğimiz sezonlarda önemli başarılar elde etmiştik ancak kupa kazanamamıştık. Bu sene inşallah Kayseri'ye kupa getirmek için çaba harcayacağız. FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda iki kez final oynadık ama kupaya uzanamadık. Ligi son sezonlarda hep ilk üç içerisinde bitirdik. Türkiye Kupası'nda da önemli başarılar yakaladık. Bu sezon geçmiş başarıların üstüne çıkmak istiyoruz."

Taraftardan destek isteyen Yağmur, "Taraftar bizim için önemli güç. Bizi yalnız bırakmıyorlar ancak biz salonun tamamen dolmasını istiyoruz. Onların desteğiyle bu takım daha iyi yerlere gelecektir. Bundan dolayı taraftarları salonumuzda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı