Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı- Vali Süleyman Elban:- "Söz konusu vatanı, devleti, inancı, bayrağı, namusu olduğunda bu milletin sabrının kalmayacağını, artık tahammül göstermeyeceğini onlar bilmiyor

AĞRI (AA) - Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Abide Meydanı'ndaki program Vali Süleyman Elban, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlama programı Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam etti.

Programda konuşan Vali Elban, Türkiye'de yaşayan vatandaşların hiç kimseyle sorunu olmadığını ve İslamın sancaktarlığını yapan millet ile batının bitmek bilmeyen bir düşmanlığı olduğunu söyledi.

Anadolu coğrafyasına sıkışıp kalan bu milleti bitirmek için düşmanın son hamlesini yapmaya hazırlandığını dile getiren Elban, şöyle konuştu:

"Bu hesabı yaparken dışarıdan kendileri bastırıyor. İçeriden ise başta Ermeniler olmak üzere birçok iş birlikçileri kullanarak bu mazlum bu asil ve bugüne kadar hiç kimseye zulmetmemiş bu onurlu millete olmadık zulmü ve işkenceyi reva görmüşlerdi. Özellikle son 10-15 yılı cephelerde geçirmiş artık köylerinde, şehirlerinde neredeyse yetişkin erkeği kalmamış bu milletin kadınlarına, çocuklarına, gençlerine ve yaşlılarına tasallut etmişlerdi. Ama bilmiyorlardı ki bu millet çok sabırlı bir millet, sabrı da asaletinden, insan sevgisinden ve en önemlisi inancından geliyordu. Ama söz konusu vatanı, devleti, inancı, bayrağı, namusu olduğunda bu milletin sabrının kalmayacağını, artık tahammül göstermeyeceğini onlar bilmiyordu."

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise bundan 101 yıl önce milletin mücadelesi sonrası düşmanın kaçtığını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

15 Nisan 1918 dönemi ve öncesinde yaşananların bu toprakların kolay vatan olmadığını gösterdiğini ifade eden Sayan, bu topraklarda yazılan kahramanlık destanlarını unutturmamak ve yarınlara taşımanın herkesin birinci görevi olduğunu vurguladı.

Program, resim, şiir ve çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konseri ve halk oyunu gösterisiyle sona erdi.

Programa, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :