Ağrılı öğrenciler kodlamada söz sahibi olmak istiyor

Ağrılı öğrenciler kodlamada söz sahibi olmak istiyor

Ağrı Valiliği öncülüğünde il genelinde yürütülen "KODLAĞRI" projesinde eğitim alan öğrenciler, ürettikleri programlarla bu alanda önemli mesafe aldı- İl Milli Eğitim Müdürü Turan:- "Çocukların kodlamayı öğrenmesi, projelerinde ve hayatlarında yapay zekayı

AĞRI (AA) - Ağrı'da kurulan bilgisayar laboratuvarlarında kodlama eğitimi alan öğrenciler, ürettikleriyle geleceği tasarlamayı hedefliyor.

Ağrı Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "KODLAĞRI" projesi kapsamında il genelindeki ortaokullarda kodlama ve robotik eğitimi için laboratuvarlar oluşturuldu.

Bu çerçevede il genelindeki bilişim teknolojileri ve yazılım öğretmenlerini eğitime alan müdürlük, ardından bu öğretmenlerin öğrencilere kodlama alanındaki bilgilerini en iyi şekilde aktarmasını sağladı.

Laboratuvarlarda eğitim gören yaklaşık 20 bin öğrenci ise aldıkları kodlama ve robotik eğitimleriyle dünyada bu alanda söz sahibi olmayı hedefliyor.

Eğitim alan öğrenciler kodlama yapabilmenin ve robotik çalışmalara imza atabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

- "Ağrı'mızdan kendini geliştiren iyi gençlerin çıkacağına inanıyorum"

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, 20 bin öğrencinin ilk olarak kodlama ve daha sonra da robotik eğitimleri alacağını dile getirdi.

Turan, "Amacımız öğrencilerimizi hem eğlendirmek hem oyun oynatmak hem de bilgilendirmektir. Öğrencilerimiz özellikle boş vakitlerini gelip okullarında geçirsin, bilgisayarı iyi kullanıp bir şeyler öğrensin ve geleceğin yazılımcıları olsunlar. Ülkemizin en büyük sıkıntısı her şeyi, her elektronik malzemenin yazılımını dışarıdan alıyoruz. Ağrı'mızdan kendini geliştiren iyi gençlerin çıkacağına inanıyorum. Bu toplum KODLAĞRI Projesi kapsamında yetenekli ve başarılı öğrencilerin çıkması ile daha da gelişecek." diye konuştu.

- Gelecek yıl 30 bin öğrenci eğitim alacak

Gelecek yıl tüm ortaokullarda projeyi uygulayacaklarını ve 30 bin öğrenciye eğitim vereceklerini aktaran Turan, şöyle konuştu:

"Kodlama, yeniliği harekete geçirir. Çocuklarımızın teknolojik ilerlemelere öncülük edebilmeleri için temel bir yetenektir. Kodlama, çocuklara yaratıcılık imkanı verir. Gerçekten harika projelere imza atabilirler. Çocukların geliştirdikleri projeleri aileleri ve arkadaşlarına tanıtmaları onlara büyük bir güç katar. Kodlama diğer alanlarda da başarıyı getirir. Programlama eğitimi, matematik, okuma-yazma ve fen gibi farklı alanlardaki öğrenme becerilerini destekler. Makinelerle iletişim kurabilme yeteneği, çocuklara kazandırılabilecek en büyük güçtür. Çocukların kodlamayı öğrenmesi, projelerinde ve hayatlarında yapay zekayı kullanarak daha doğru ve doyurucu sonuçlar elde etmeleri, kendilerine ve geleceklerine güvenlerini artırır."

Turan, öğrencilerin robotik eğitiminin ardından robot yapmaya başlayacağını belirterek, proje mimarı Ağrı Valisi Süleyman Elban, kaymakamlar, proje koordinatörü ve öğretmenlere teşekkür etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :