Ağrı’dan Kırklareli’ye tüm kooperatifler Recep Konuk dedi

Ağrı’dan Kırklareli’ye tüm kooperatifler Recep Konuk dedi

Ağrı’dan Kırklareli’ye tüm kooperatifler Recep Konuk dedi...

1 milyon 700 bini aşkın çiftçinin ortak olduğu Türkiye genelindeki 31 Pancar Üreticileri Kooperatifinin Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Milletvekilliği adaylığı için Pankobirlik’teki görevinden istifa eden ve 15 yıl boyunca Başkanlıklarını yapan AK PARTİ Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk’a destek vermek amacıyla Konuk’u seçim bölgesinde ziyaret ettiler. Konuk’a destek vermek için Kırklareli’nden Ağrı’ya kadar ülkemizin dört bir tarafından gelen Kooperatif Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri bu seçimde siyasi görüşlerini bir kenara bırakan pancar üreticisinin Recep Konuk’a firesiz tam destek kararlılığında olduğunu söylediler.

Recep Konuk’un 15 yıllık görev döneminde pancar üreticisinin dev adımlarla ilerlemesini sağladığını söyleyen Kooperatif Başkanları, Anadolu’nun dört bir tarafından köylerdeki evlerden, tarladan Recep Konuk’a dualar yükseldiğini, Karaman’ın yüzlerce kilometre uzağındaki köylerde yaşayan pancar üreticisinin bile kendilerini sürekli arayarak biz sizin işinizi yaparız, gidin Karaman’a bizim için Konuk’a çalışın, O bize siyasette de lazım dediklerini aktardılar. Recep Konuk’un 15 yıl boyunca Türkiye’nin dört bir tarafındaki pancar üreticisine ve ülke çiftçisine büyük hizmetleri olduğunu söyleyen Kooperatif Başkanları, Başkan Konuk’un Pankobirlik’te gerçekleştirdiği hizmetleri siyasette katlayarak arttıracağından emin olduklarını belirterek “Pankobirlik’te yaptıkları, başardıkları ortada. Bir laf vardır ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler. Biz Başkan Konuk’tan 15 yıl boyunca laf işitmedik, hep yaptığı büyük işlere şahitlik ettik. Başkanımız 15 yıl boyunca Pankobirlik’te sınırlı imkânlarla büyük işlere imza attı. Siyaset ayrı bir kulvar ve Sayın Başkan inşallah orada da ülkemiz tarımına, çiftçisine, sanayisine büyük hizmetler gerçekleştirecek” dediler.

Recep Konuk isminin pancar üreticisi için anlamının farklı olduğunu vurgulayan Kooperatif Başkanları, pancar üreticisinin 7 Haziran seçimlerinde siyasi bir tercih yapmayacağını kendi ailesinden birinin arkasında duracağını belirttiler. Türkiye genelindeki Pancar üreticisinin bu seçimde evet mührünü parti amblemine göre değil kendi ailesinden yana olan için kullanacağını söyleyen Kooperatif Başkanları, Karamanlılara da seslenerek “Karamanlılardan bizim bir ricamız var. Konuk sadece Karaman’a değil bize de, Kırklareli’nden Ağrı’ya kadar tüm çiftçilerimiz içinde lazım olan bir isim. Onun için Karamanlılardan pancar üreticisinin bir talebi var, bu seçimde Konuk’a oy vererek Ağrı’daki, Muş’taki, Malatya’daki, Balıkesir’deki, Samsun’daki, Ankara’daki, Niğde’deki, Yozgat’taki, Trakya’daki çiftçi kardeşlerinin umuduna destek olsunlar.  Biz biliyoruz ki, onun enerjisi Karaman’a hizmet etmeye de ülkemizdeki çiftçilerin önünü açmaya da yeter. Karamanlılar 7 Haziran’da sadece kendi illerinin geleceğini oylamayacaklar, onlar verecekleri oy ve destekle Türk tarımının Türk çiftçisin geleceğine de yön verecekler. Onlar Recep Başkanımızı siyasete ne kadar güçlü gönderirlerse ülke çiftçisinin geleceği o kadar parlak olacak. O nedenle biz pancar üreticileri olarak Türkiye’nin dört bir tarafından Recep Konuk’un seçim bölgesine geldik ve kendisine hem moral vermek hem destek olmak istedik. İnşallah önümüzdeki günlerde 3-4 Karaman’da köy köy gezip kendisinin Türkiye’nin dört bir tarafındaki köyler için neden önemli olduğunu da Karamanlılara anlatacağız. Yaptıklarını, yapmak istediklerini Karamanlılarla paylaşacağız. Onlardan Türkiye’nin dört bir tarafındaki çiftçinin geleceği için oy isteyeceğiz” şeklinde konuştular.

Kendisine destek amacıyla doğudan batıya kuzeyden güneye Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Kooperatif Başkanları ile Yönetim Kurulu üyelerine yaptığı kısa konuşmada teşekkür eden AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk özetle şunları söyledi;

“Memleketlerinizden kalkıp seçim bölgeme gelerek bana destek verdiğiniz için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Sizlerle birlikte uzun yıllar Türk tarımı için hizmet verdik. Pankobirlik’teki görevim süresince sizlerden köstek değil hep destek gördüm. Desteklerinizle bana güç verdiniz, mücadelemizde elimi güçlendirdiniz. Sağolun, aldığımız tüm kararlara oybirliğiyle destek verdiniz. Ülke tarımının geliştirilmesi için hep birlikte el ele, gönül gönüle çalıştık. Ayrılık, gayrılık gütmeden bu ülkenin üreticileri için yine hep beraber çaba gösterdik. İnşallah, bugünden sonra da yine hep beraber çaba göstereceğiz. Ben, milletvekili olarak Meclis’te de tarımın büyümesi, tarımsal sanayinin gelişmesi ve üreticilerimizin refahının artması için yine çalışacağım, yine sizlerle bir araya gelerek istişarelerde bulunacağız. Sizlerin değerli fikirlerine hep ihtiyaç duyacağım. Amacımız aynı, değişen bir şey yok. Değişen sadece Meclis’te bulunmak olacak. Orada sizler adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha iyi hizmetler vereceğim. Konya Şeker’de ortaya koyduğumuz ve dünya nezdinde kabul gören modelimizi inşallah ülke geneline yayacağız. İçim rahat, gönlüm huzur dolu. Yanımda sizler olduğu sürece Pankobirlik’te gözüm arkada kalmayacak. Hepinize tek tek teşekkür ederim. Allah, sizlerden ve üreticilerimizden razı olsun.”

Konuk’un konuşmasından sonra açıklamalarda bulunan Kooperatif Başkanlarından bazıları Konuk’un Pankobirlik’teki hizmetlerinden övgüyle bahsederken geleceğe dair beklentilerini de şu sözlerle ifade ettiler;

Ağrı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Egeoğulları:

Çok uzak ilden geldim.  27 yıldır bu camianın içerisindeyim. Konya Şeker’i çok önceden de biliyordum, ama bugün burada bu tesisleri görünce gözlerime inanamadım. Gerçekten de nereden nereye geldiğimizi gördüm. Burada insan faktörünün ne kadar önemli olduğuna şahit oldum. Yüce Allahımız her insana bir meslek veriyor ama başkanımıza da idarecilik görevi vermiş, ufkunu açmış. Vekil olarak, çiftçilerin içerisinden çıkmış birisi olarak ülkemize ve herkese yararlı bir insan olacağına inanıyoruz. Ufku açık bir insan olarak başkanımızın çiftçilere büyük katkısı olur.”

Erzurum Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Yağanoğlu:

“Erzurum ve Türkiye’nin dört bir yanından başkanımız Recep Konuk’a destek olmak için buradayız. Başkanımızın milletvekili olarak açıklanmasıyla Erzurum’da bir bayram havası esti. Doğu çiftçisi ve Türkiye çiftçisi başkanımızın milletvekili olmasını çok istiyordu. Türk çiftçisi başkanımızı sadece vekillikte değil başka yerlerde de görmek istiyor. Başkanımızın ne olacağını, milletvekili adayı seçilmesiyle ilgili herkes merak ediyordu, inanın kahvede otururken adaylar açıklandı ve başkanımızın adını duyan herkes beni kucakladı. İnşallah hayırlı olur.”

Niğde-Bor Pancar Kooperatifi Başkanı Orhan Baykal:

“18 yıldır beraberiz ve birlikte çalışıyoruz. Recep başkanın aday olacağını biliyorduk ama bekleye bekleye gözlerimiz kaymaya başladı. Çok şükür başkanımızı içimizden biri olarak Meclis’e göndereceğiz. Bizim derdimizi, çiftçilerin derdini ancak Recep başkan bilir. Çiftçiler olarak çok daralmıştık, imdadımıza yetişecek birini arıyorduk ve sonunda hayalimiz gerçek oldu ve başkanımızı göndereceğimiz için çok sevinçliyiz. Tüm çiftçilerimiz onun arkasındadır.”