Ağrı'daki jandarma karakoluna intihar saldırısı

Ağrı'daki jandarma karakoluna intihar saldırısı

Adıyamanlı şehit Jandarma Er Mat'ın halasının oğlu Duran:- "Biz de askere gittiğimiz için Türk'üz, Türk bayrağı altında yaşıyoruz. Hem Kürt'üz, Kürtlüğümüzle gurur duyuyoruz ama Türk olma şerefine layık olduğumuz için şeref duyuyoruz"- "Kanlı eller bizim

ADIYAMAN (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde patlayıcı yüklü traktörle jandarma karakoluna düzenlenen intihar saldırısında şehit düşen Jandarma Er Medet Mat'ın halasının oğlu Veysel Duran, "Biz de askere gittiğimiz için Türk'üz, Türk bayrağı altında yaşıyoruz. Hem Kürt'üz, Kürtlüğümüzle gurur duyuyoruz ama Türk olma şerefine layık olduğumuz için şeref duyuyoruz" dedi.

Kahta ilçesine bağlı İkizce köyündeki şehidin babaevinde taziyeleri kabul eden Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın son günlerde askerleri kalleşçe vurduğunu belirterek, son olarak da dayısının oğlu Medet Mat'ın şehadet şerbeti içtiğini söyledi.

Sınır dışında PYD'nin, içeride PKK'nın, şehir merkezlerinde DHKPC'nin terör estirdiğine dikkati çeken Duran, TBMM'de bulunan HDP'nin çözüm sürecini istemediğini vurguladı. Kendilerin canlarının gittiğini dile getiren Duran, başka canların gitmemesini istedi.

PKK'nın Kürt halkını temsil etmediğini ifade eden Duran, şunları kaydetti:

"Öyle bir şey yok. PKK bizi temsil etseydi, bizim canımızı almazdı. Kürtleri temsil etseydi Kürt askerleri öldürmezdi. Biz de askere gittiğimiz için Türk'üz, Türk Bayrağı altında yaşıyoruz. Hem Kürt'üz, Kürtlüğümüzle gurur duyuyoruz ama Türk olma şerefine layık olduğumuz için şeref duyuyoruz. Bunlar bizim temsilcimiz olamaz. Kanlı eller bizim temsilcimiz olamaz."

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı