Ağrı'daki jandarma karakoluna intihar saldırısı

Ağrı'daki jandarma karakoluna intihar saldırısı

Adıyamanlı şehit Jandarma Er Mat'ın babaevinde yas var- Baba Nusret Mat: "Ne mutlu ki oğluma, milletimiz için, vatanımız için kendini feda etti, şehit oldu. Bunların da Allah belasını versin"- Kahta Belediye Başkanı Toprak: "Bu ülkenin birliğini ve berabe

ADIYAMAN (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde patlayıcı yüklü traktörle jandarma karakoluna düzenlenen intihar saldırısında şehit düşen Jandarma Er Medet Mat'ın baba evinde yas var.

Kahta ilçesine bağlı İkizce köyünde 5'i erkek, 7 çocuklu Mat ailesinin 4'üncü çocuğu olan Medet Mat'ın şehit haberini Baba Nusret ve anne Nimet Mat'a Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ve diğer yetkililer verdi.

Baba Nusret Mat, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun şehit olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Ne mutlu ki oğluma, milletimiz için, vatanımız için kendini feda etti, şehit oldu. Bunların da Allah belasını versin. Lanetliyoruz, vatanımız sağolsun, milletimiz sağolsun" dedi.

Oğluyla 2 gün önce konuştuğunu ifade eden Mat, oğlunun kendine bölgelerindeki karakollara saldırdıklarını, bir tek kendi karakollarına saldırılmadığını anlattığını söyledi.

-  "Yöre insanı olarak devlete bağlıyız"

Kahta Belediye Başkanı Toprak da herkesin yüreğinin yandığını vurgulayarak, terör olaylarını lanetledi.

Çözüm Süreci'ni terör örgütünün istemediğini dile getiren Toprak, "Keşke Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin uzattığı şefkat eline güzellikle cevap verilseydi, bu olaylar yaşanmasaydı. Bu ülkenin birliğini ve beraberliğini hiçbir zaman bozamayacaklar. Terör örgütü biran önce silah bırakmalı" diye konuştu.

Akıncılar Belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya ise büyük bir acı yaşadıklarını dile getirerek, terör örgütünün yaptığının Kürt sorunu ile bir alakasının olmadığını belirtti.

Yöre insanı olarak devlete bağlı olduklarını vurgulayan Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz 3 yıldan beri barış süreci başlattı ve bunlara el uzattı, barış istedi. Bunlar ısrarla, dış güçlerin tahriki ile bunlar halen Kürt ismi üzerinden terör estiriyorlar. Bunların kesinlikle Kürtlerle bir alakası yok. Hepimiz Kürt'üz, maalesef bunların Kürtlerle alakası yok. Bunu da dünya biliyor. Bunlar halen Kürtler üzerinden siyaset yapıyorlar ve Kürtleri katlediyorlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı