Ağrı'da okulda dağıtılan sandviçten zehirlenme iddiası

Ağrı'da okulda dağıtılan sandviçten zehirlenme iddiası

Doğubayazıt Kaymakamlığı:- "(Beritan Hacıoğlu'nun ölümü) İlçe genelinde taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören ve öğle yemeği verilen 2 bin 797 öğrencinin aynı yemekten faydalandığı, söz konusu okulda ise 343 öğrencinin aynı yemeği yediği, vefat eden öğ

AĞRI (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki bir okulda dağıtılan sandviçi yedikten sonra vefat eden öğrenci Beritan Hacıoğlu'nun ölümüne ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Doğubayazıt Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Savcı Hakan Kılıç İlk ve Ortaokulunda öğrencilere verilen öğle yemeğinde dağıtılan salamlı sandviçi yedikten sonra zehirlenerek hayatını kaybettiği öne sürülen 6 yaşındaki Beritan Hacıoğlu'nun 7 Ekim 2016 tarihinde bulantı ve kusma şikayetiyle Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesine kaldırıldığı anımsatıldı.

Beritan Hacıoğlu'nun burada gerekli tıbbi müdahalele sonrası sağlık durumunun 3 saat boyunca takip edildiği ve ardından yakınlarının isteğiyle kontrole gelmek şartıyla taburcu olduğu belirtilen açıklamada, Beritan Hacıoğlu'nun taburcu olmasından bir saat sonra rahatsızlandığı ve benzer şikayetler bulunan ablası Dicle Hacıoğlu ile yeniden hastaneye getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, Beritan Hacıoğlu'nun gerekli tıbbi müdahale yapılması sonrası çocuk yoğun bakım ünitesinde takip edilmesi gerektiğinden Ağrı 112 Acil Komuta Merkezince çevre illerdeki çocuk yoğun bakım ünitelerinin dolu olması sebebiyle Özel Batman Hastanesine sevk edildiği belirtilen açıklamada, "Özel Batman Hastanesinde 2 gün boyunca takibi yapılan Beritan Hacıoğlu, 9 Ekim 2016 tarihinde vefat etmiştir. Ağrı Devlet Hastanesine sevk edilen Dicle Hacıoğlu ise yapılan tedavinin ardından taburcu edilmiştir." bilgisi aktarıldı.

Olayla ilgili Kaymakamlıkça soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Beritan Hacıoğlu’nun Savcı Hakan Kılıç İlk ve Ortaokulunda öğrencilere verilen öğle yemeği sonrası zehirlendiği iddiasıyla ilgili olarak Kaymakamlığımızca başlatılan tahkikatta ilçe genelinde taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören ve öğle yemeği verilen 2 bin 797 öğrencinin aynı yemekten faydalandığı, söz konusu okulda ise 343 öğrencinin aynı yemeği yediği, vefat eden öğrenci ve diğer öğrencilerce ders bitim saati olan saat 14.00'e kadar okul idaresine herhangi bir şikayetin olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca gün içerisinde ve ertesi gün Devlet Hastanesine vefat eden öğrenci ve öğrencinin kardeşi olan Dicle Hacıoğlu'nun dışında aynı şikayet ile başvuran herhangi bir öğrenci de bulunmamaktadır."

Açıklamada, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtilerek, "Konu ile ilgili olarak adli ve idari soruşturmalar başlatılmış olup idari soruşturma kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından müfettiş talep edilmiştir." denildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :