Ağrı'da itfaiyecilerin "buz sarkıtları" mesaisi sürüyor

Ağrı'da itfaiyecilerin "buz sarkıtları" mesaisi sürüyor

Etkili olan kar yağışının ardından Ağrı Belediyesi tarafından oluşturulan ekip, iki aydır çatılarda oluşan buz sarkıtlarını temizliyor- Ağrı Belediyesi İtfaiye Müdürü Akın Karaman:- "Cana ve mala zarar gelmemesi için 2 aydır hemen hemen her gün buz kırıyo

AĞRI (AA) - Son yılların en sert ve çetin kış mevsiminin yaşandığı Ağrı'da, itfaiyenin iki ay önce oluşturduğu buz kırma timi, çatılardaki buz sarkıtlarını temizlemeye devam ediyor.

Ağrı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, kentte etkili olan kar yağışının ardından, çatılardaki kar kütlelerinin erimesiyle oluşan buz sarkıtlarına karşı ekip kurdu.

Kentin ana caddeleri başta olmak üzere mahalle aralarındaki yüksek katlı binaların çatılarında, boyu 2 metreyi bulan buz sarkıtlarını temizlemek için yoğun çaba sarf eden İtfaiye Müdürlüğü, 2 aydır 3 ekiple çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yangın merdivenine çıkarak çatılardaki buz sarkıtlarını küreklerle temizleyen itfaiye erleri, vatandaşlar ve araçlar için olası tehlikeyi önlüyor.

Dün akşam saatlerine kadar buz sarkıtlarını kıran ekipler, bugün de çalışmalarına devam etti.

-"2 aydır hemen hemen her gün buz kırıyoruz"

Çalışmaları yerinde takip eden Ağrı Belediyesi İtfaiye Müdürü Akın Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için sıkı bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Kentin her noktasında çalışma yaptıklarına değinen Karaman, vatandaşların bu sayede rahat bir şekilde cadde ve sokaklarda yürüyebildiğine dikkati çekti.

Çalışmaların devam ettiğini anlatan Karaman, şöyle konuştu:

"2 aydır ekipler halinde çalışıyoruz. Bir ekibimiz önceden buz sarkıtlarının olduğu binaları tespit edip bize bildiriyor. Diğer grubumuz da müdahale edip buz sarkıtlarını temizliyor. Cana ve mala zarar gelmemesi için 2 aydır hemen hemen her gün buz kırıyoruz. Trafiğin yoğun olduğu ve sıkıntılı yerlerde çalışmalarımızı gece de sürdürüyoruz. Cana ve mala zarar gelmemesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Havaların yumuşaması ile buz sarkıtlarının sayısı arttı. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :