Ağrı'da belediye işçilerinden protesto

Ağrı'da belediye işçilerinden protesto

Ağrı Belediyesi'nde çalışan işçilerden bazıları, mahkemelerden doğan sözleşme ve maaş farkları ile mesailerinin ödenmediğini öne sürerek, protesto etti- DİSK Ağrı Şube Başkanı Erincik: "Belediyenin üst kaynakları icralarda talan ediliyor"

AĞRI (AA) - Ağrı Belediyesinde çalışan işçilerden bazıları, mahkemelerden doğan sözleşme ve maaş farkları ile mesailerinin ödenmediğini belirterek, protesto etti.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup, Ağrı Belediyesi önünde toplanarak, mağdur olduklarını ifade etti.

Grup adına basın açıklaması yapan DİSK Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık il dışına çıktığı zaman belediyede muhatap bulamadıklarını belirtti.

Erincik, şöyle devam etti:unları ifade etti:

"Geçen yıl 1 Temmuz'da yeni yönetim seçildikten hemen sonra iş mahkemelerden doğan sözleşme, maaş farkları ve mesailerini oturup arkadaş hukuku üzerinden çözmeye çalıştık. Yargıtayın kararı ile verilen haklarımızın diyalogla protokolle biz bir cetvele bağladık. Çalışan arkadaşlarımızın faizleriyle birlikte 30 bin liranın üzerinde iken biz arkadaşlar olarak fedakarlık yaptık. Bunun yüzde 50'sini 60'ını belediye'ye bağışladık. Avukatımız yüzde 50'nin üzerinden feragat etti. Var olan alacaklarımızı 10 eşit taksitle protokole bağladık ve ödenecekti. Üç taksit ödendikten, toplam 4 taksit ödenmedi. Önümüzdeki ayın 15'inde ikramiyemiz de vardı."

Ağrı Belediyesinde çalışan Taşeron işçilerin 18. yüz yılda çalışan işçilerin koşullarından daha ağır olduğunu öne süren Erincik, "Bir işçi ki 365 gün çalışsın. Toplantılarda Eş Başkan Yardımcıları Halef Keklik ve Ömer Polat her defasında bize küfür edip, hakaret ediyorlar, hem de arkadaşlarımızı tehdit ediyorlar" diye konuştu. 

Erincik, bazı işçilerin kaçak çalıştırıldığını belirterek, "Şu anda 16 arkadaşımız, iki aya yakın süredir kaçak çalıştırılıyor. Sigortaları yatırılmamıştır. Her bir taşeron arkadaşımızın ortalama birer aylık ücretleri var içeride. İstediğimizde onu unutun diyorlar" dedi.

DİSK'in kültüründe sahtekarlık olmadığını vurgulayan Erincik, "Geçen yine işçi toplantısında, 'AKP'de sahte imzalarla bu sözleşmeyi bu hakları almışlar' diyorlar. DİSK'in kültüründe sahtekarlık yok, mertlik ve mücadele vardır. Türkiye işçi sınıfının tarihine baktığımızda işçi sınıfının bütün kazanımlarında DİSK'in kanı ve emeği vardır" ifadesini kullandı.

Sırrı Sakık'a olan saygısından dolayı bu sahtekarlık yakıştırmasına cevap vermeyeceğini belirten Erincik, "Sırrı Başkana şunu söylüyorum, sahtekarlık yapan senin Eş Başkan Yardımcılarındır. Protokole imza atıp, imzaya sahip çıkmayan, söz verip de arkasında durmayan onlardır. Bu belediyenin üst kaynakları icralarda talan ediliyor" dedi. 

Erincik, kendilerinin beldiye üzerindeki icraları kaldırırken, bazı kimselerin belediyeye icraya takibi başlattığını ve yüklü miktarda para aldığını iddia etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı