- Ağrı Valisi Işın:

- Ağrı Valisi Işın:

"Bir terörist dağda kalmayana kadar PKK'nın belini kıracağız ve yok edeceğiz"- "Bu hainler PKK, DEAŞ, FETÖ bunların hepsi dinimize, vatanımıza, devletimize, malımıza, canımıza, namusumuza düşman. Biz elbetteki bunlara karşı duracağız ve bunları reddedeceğ

AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, Tendürek Dağı'nda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğünü belirterek, "Bir terörist dağda kalmayana kadar PKK'nın belini kıracağız ve yok edeceğiz." dedi.

Vali Işın, Taşlıçay ilçesinde kaymakamlıkça yaptırılan Aile Destek Merkezi'nin (ADEM) temel atma töreninde yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın son zamanlarda ilçeyi karıştırmak istediğine dikkati çekerek, terör örgütü mensuplarının son zamanlarında Taşlıcay'a musallat olduğunu dile getirdi.

Teröristlerin arkasından gidenlerin perişan olacağını söyleyen Musa Işın, "Kim bunların arkasından giderse perişan olur. Kim bunlara sempati ile bakarsa, bunları severse, ya onlarla cezaevinde hayatını çürütür ya da toprağın altında hayatını bitirir bu kadar basit. Gelin aklımızı başımıza alalım." diye konuştu.

Devlet olarak kadınların ve gençlerin yanlarında olduğunu ve onlara yönelik tesisler yaptıklarını dile getiren Işın, "Hem ilimizde, hem ilçelerimizde hem de köylerimizde kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik olarak tesisler yapıyoruz. Biz kadınlarımıza değer veriyoruz, kadınlarımız bizim başımızın tacıdır. Bütün erkekler kadınlara değer vermelidir. Biz sizleri Allah için seviyoruz. Biz Ağrı'yı, Taşlıçay'ı ve diğer bütün ilçelerimizi ve köylerimizi seviyoruz. Siz de kendinizi sevin. Huzurunuzu bozanlara, çocuklarınızı ellerinizden alanlara fırsat vermeyin." şeklinde konuştu.

Vali Işın, terör örgütlerinin tümünü lanetlediklerini ve onlarla mücadelelerini yılmadan sürdüreceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"PKK'yı, FETÖ'yü, DEAŞ'ı tümünü lanetliyoruz. PKK bizim, Kürt'ün, Türk'ün ve Müslümanın düşmanıdır. FETÖ bizim düşmanımızdır, 15 Temmuz'da sizin sayenizde onları yerle yeksan ettik ve etmeye de devam edeceğiz inşallah. Bu ülkeye kastedenlerin elini kıracağız ve boyunlarını da vuracağız Allah'ın izniyle. Bir terörist dağda kalmayana kadar PKK'nın belini kıracağız ve yok edeceğiz. Tendürek'te operasyonlar devam ediyor. Bu ülkeye ve size ihanet edenlerin hiç bir tanesini bırakmayacağız, yok edeceğiz, dağda olsun, şehirde olsun veya köyde olsun. Biz canımızı ortada mı bulduk, biz malımızı, canımızı, namusumuzu, dinimizi sokakta mı bulduk? Bu hainler PKK, DEAŞ, FETÖ bunların hepsi dinimize, vatanımıza, devletimize, malımıza, canımıza, namusumuza düşman. Biz elbetteki bunlara karşı duracağız ve bunları reddedeceğiz."

Musa Işın, Çözüm Süreci'nde terör örgütü PKK'nın devletin iyi niyetini suistimal ettiğini belirterek, şunları aktardı:

"Devlet iyi niyetli olarak Çözüm Süreci'ni başlattı. Bu hainler Türkiye'yi terk etmek yerine, silahlarını alıp şehre indiler. Esnafı haraca bağladılar, sözde mahkemeler kurdular, garip gurebayı götürüp sözde ceza kestiler. Devlet iyi niyetli davrandı ve dedi ki; bu ülkede huzur olsun, kan dökülmesin ve evlatlarımız ölmesin. Peki bu eşkıyalar, haydutlar ne yaptı? Siz kimsiniz ki devlet sizinle baş etmesin. Devletimiz, halkımızla 15 Temmuz'da birbirine kenetlendi. Hepimiz en zor gecemizi yaşadık ve FETÖ'yü yerle yeksan ettik. En iyi ihtimalle cezaevlerinde çürüyecekler. Aynı şekilde PKK'da çok kısa bir sürede bitecek. Göreceksiniz çok kısa bir sürede PKK'da bitecek. Çünkü Allah doğruların yanındadır, hainlerin karşısındadır. Allah bizim yanımızdadır ve 15 Temmuz'da olduğu gibi biz kazanacağız."

Konuşmasının ardından Vali Işın, vatandaşlarla birlikte butona basarak ADEM'in temelini attı.

Törene, Taşlıçay Kaymakamı Ejder Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir ile çeşitli kurumların amirleri ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :