"Ağız ve dişler sağlık durumunu ortaya koyuyor"

"Ağız ve dişler sağlık durumunu ortaya koyuyor"

Kırşehir Sağlık Müdürü Türkoğlu: - "Bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtileri ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yapılması gerekmektedir"

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Sağlık Müdürü Suat Türkoğlu, bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtilerinin ağızda görülmesi nedeniyle ağız ve diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yapılması gerektiğini belirtti.

Türkoğlu, Diş Hekimliği Günü'nünü de kapsayan Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ağız ve diş sağlığının vücut sağlığını doğrudan etiklediğini, yaşanacak olumsuzlukların diğer bütün sistemleri de etki yaptığını belirtti.

Diş çürükleri ve diş eti hastalıklarının kalp damar hastalıkları, kronik solunum yolu hastalıkları, mide-bağırsak hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalıkları ve kadınlarda erken doğum riskini artırdığını dile getiren Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yüzden herkesin ağız ve diş sağlığına daha fazla özen göstermelerini, belirli aralıklarla mutlaka diş hekimi kontrolünden geçmelerini öneriyorum. Ayrıca bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtileri ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yapılması gerekmektedir. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın ve bu meslekte emek harcayan herkesin Diş Hekimleri Günü'nü kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :