AGİT Dünya Uyuşturucu Problemi ile Mücadele Konferansı

AGİT Dünya Uyuşturucu Problemi ile Mücadele Konferansı

BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi Başkanı Yuri Fedotov:- "Afganistan, dünyanın en büyük eroin ve afyon üreticisidir"

VİYANA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi Başkanı Yuri Fedotov, "Afganistan, dünyanın en büyük eroin ve afyon üreticisidir." dedi.

Fedotov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından düzenlenen Dünya Uyuşturucu Problemi ile Mücadele Konferansında yaptığı konuşmada, bütün ülkelerin uyuşturucu üretimi ve tüketimini azaltmak için uluslararası yükümlülük altında olduğunu ifade etti.

Uyuşturucu probleminin kalkınmaya yönelik tehditler oluşturduğunu kaydeden Fedotov, sürüdürülebilir kalkınma hedefine ulaşmak için bu sorunla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Uyuşturu, yolsuzluk, organize suçlar ve kaçakçılık gibi suçların birbiri ile bağlantılı olduğunu vurgulayan Fedotov, uyuşturucu üreticisi ülkelerde güvenlik tedbirlerinin artırılması gereğine vurgu yaptı. Fedotov, "Afganistan, dünyanın en büyük eroin ve afyon üreticisidir. Bu durum, ülke, bölge ve ötesinde güvenlik, kalkınma ve sağlığa yönelik büyük tehdit oluşturuyor." dedi.

Afganistan'da yasa dışı afyon üretiminin 200 bin hektarın üzerine çıktığını kaydeden Fedotov, uyuşturucu üretiminin benzer şekilde büyüdüğünü söyledi.

Uyuşturucu tehdidinin çözümü için uzun vadeli kaynaklar, güçlü siyasi irade ve sürdürülebilir angajmanın gerekli olduğunu vurgulayan Fedotov, bölgesel ve uluslarası işbirliğini genişletmeye ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Fedotov, üye ülkeleri uyuşturu sorununu çözmek için ortak hareket etmeye davet etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :