AGD’den Canefşan programı

AGD’den Canefşan programı

“Cennet Annelerin Ayakları Altındadır” Hadis-i Şerif-i’ni düstur edinerek çalışmalarını yürüten Anadolu Gençlik Derneği Karatay Hanımlar Komisyonu, fedakar annelerimiz için mektup yarışması düzenledi.

 

 

Ortaöğretim ve Lise kategorilerinde yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen program ile verildi…

Anadolu Gençlik Derneği Karatay Hanımlar Komisyonu’nun ortaöğretim ve lise öğrencilerine yönelik yapmış olduğu “anneye mektup” yarışması sonuçlandı. Yarışmanın ödüllerinin verileceği “Canefşan” programı Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programın açılışında konuşan Komisyon Başkanı Filiz Akman, “müthiş derecede bir ahlaki yozlaşma yaşanmaktadır. Bir tarafta terk edilen evlatlar bir tarafta yalnızlığa itilen anne ve babalar. Ne sevgi evleri çocuklarla dolsun ne de huzur evleri annelerimizin özlemle beklediği mekanlar olsun. İşte bu nedenden dolayı ‘önce ahlak ve maneviyat’ diyerek evlatlarımıza anne, baba hakkını anlatıyoruz. Annelerimizi de kaliteli evlat yetiştirmenin metotlarını öğretmeye çalışıyoruz. Bilinçli ve şuurlu bir nesil yetiştirmek için elimizden geldiğince gayret sarf ediyoruz” dedi.

Konya İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç de ödül töreninde yaptığı konuşmada anne hakkı ve Kur’an da anneye itaat konularına değindi.

Programa konuşmacı olarak katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitimcisi Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit de medeniyetlerin inşasında annenin rolünü anlattı. Kadının eş olarak, anne ve kul olarak toplumdaki ve ailedeki yerine dikkat çekti. Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
Ortaöğretim kategorisinden dereceye giren:
1. Sudenur İçli -  Gençlik İlköğretim Okulu
2.Vildan Tezel - Karma Ortaokulu

3.Mervenur Şengül - Namık Kemal Ortaokulu

4. Banu Şahin - Sevgi Evleri

5. Yazel Şahin - Karma Ortaokul.
Lise kategorisinden dereceye girenler:

1. Tuğba Kozan - Selçuklu Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi

2. Eda Tekinbaş - Doktor Ali Rıza Bahadır İmam Hatip Lisesi

3. Nisanur Uyanık - Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi
4. Emine Ağralı - Bakım ve Sosyal Rehabitilasyon Merkezi
5.Huriye Erkek – Bakım ve Sosyal Rehabitilasyon Merkezi
Ödül töreninin ardından Çeçenistan’da oğlunu şehit veren Havva Öğüt’e ve ilk oğlunu Bingöl’de şehit veren anne Havva Özkan’a plaket ve hediye takdim edildi. Kas hastası evladı için her türlü fedakarlığı yapan ve bununla birlikte hayata sımsıkı tutunan Emrah Savsar’ın annesi ( Adile SAVSAR)’da “yılın annesi” seçildi.