AGD'den Burası Çanakkale konferansı

AGD'den Burası Çanakkale konferansı

Anadolu Gençlik Derneği Meram Temsilciliği “Burası Çanakkale” konulu konferansla ilgili basın açıklaması yaptı.

  Anadolu Gençlik Derneği Meram İlçe Temsilcisi Bekir Tekkaymaz, şunları söyledi: 

“18 Mart 1915’te Osmanlı askerlerinin ya ecdadımızın denizlerde kazandığı Çanakkale Zaferi’nin üzerinden 100 yıl geçmiştir. Çanakkale;  Yemen’den Kosova’ya, Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Arnavut, ümmetin her renginden ve her yaşta Müslüman’ın emperyalizme karşı birlikte savaştığı son cephedir. Çanakkale ümmet şuuruyla kazanılmıştır.

18 Mart 1915’te, dönemin en üstün teknolojisine sahip ve durdurulamaz addedilen İngiliz Donanması tarihinin en ağır yenilgisini almıştır. Boğazın soğuk sularında İngilizlere eşlik eden Fransa da bu yenilginin şahidi olmuştur. Çanakkale’de 1 milyonun üzerinde insan savaşmıştır. Metrekareye 6 bin mermi düşmüştür. Bir alay asker çok kısa bir süre içinde Hakka yürümüştür. 500 binin üzerinde kayıp vardır. Savaşa katılan her iki kişiden biri yaşamını yitirmiştir. Bir hilal uğruna 250 bin canımız şahadet şerbetini içmiştir.

Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Tarih bir toplumun hafızasıdır. Hafızası olmayan toplumların gelecek tasavvuru da olamaz. Yeni nesillere Çanakkale’de olup bitenleri anlatmak bu toprakların geleceğine sahip çıkmaktır.

Osmanlıyı savaşa sürükleyen zihniyetin temsilcileri Sömürgeci Batı karşısında gerileyişin sebepleri, köklerimizden, değerlerimizden ve fütuhat ruhundan kopma olduğunu göremeyen kadrolar çareyi Batı’yı taklitte aramışlardır.

18 Mart 1915 günü de emperyalist donanma Boğaz’dan geçmeye kalkışır. Seyyit Onbaşıların mukavemeti donanmanın en gözde gemisini Boğaz’ın derinliklerine gömer. Denizden yol bularak Marmara’ya geçemeyen emperyalist güçler 25 Nisan 1915’te Gelibolu Yarımadasına çıkarma yaparlar ve kara muharebeleri başlar. güya kazanabileceklerini zannettiler. Bu hayallerinin üzerinden 100 yıl geçmiştir. Ümmetin on beşli, on altılı, on yedili yiğit evlatları Arıburnu’nda, Seddülbahir’de, Conkbayır’ında, Anafartalar’da bir destan yazarlar. Nihayet Aralık 1915’te İngiliz, Fransız ve anzak kuvvetleri Gelibolu Yarımadasını terk etmek zorunda kalırlar. Ancak hala bu hayallerinden vazgeçmemişler ki her yıl  24-25 Nisan günlerinde şehidlerimizin kanlarıyla yoğurduğu Gelibolu Yarımadasına gelerek Anzak Günü Şafak AYİNİ adında törenler yapmışlar ve yapmaya da devam ediyor. Onlar halen hayallerinin peşinde geliyorlar.

Bu da bize gösteriyor ki Bu coğrafyanın üzerinde yaşayan bizler yani Müslümanlar daha uyanık ve daha bilinçli olmak zorundayız. Gençlerimizi bu uyanıklıkla yetiştirmek ve İslam Ümmetinin birliğini sağlamak arzusu ve hedefiyle örmek zorundayız.

Bu amaçla Anadolu Gençlik Derneği Meram Temsilciliği olarak 25 Nisan 2015 Cumartesi günü tarihinde Zindankale Otopark içinde bulunan Süleyman Şah Düğün Salonunda BURASI ÇANAKKALE adında bir program düzenledik.  25.Nisan 2015 Cumartesi günü saat 20:00 de yapılacak olan bu programda Çanakkale Ruhu ile ilgili Sinevizyon ve Araştırmacı Yazar ibrahim kılınç ‘ın sunumunu yapacağı Konferans yapılacaktır.”