AGD "Şehitleri Anma Gecesi" düzenledi

AGD "Şehitleri Anma Gecesi" düzenledi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde sol kolunu kaybeden Civan:- "Elhamdülillah, 15 Temmuz akşamı bu milletin külüne üflediler de altından çıkan iman ile hep beraber vatanımızı, milletimizi satmak isteyen uşaklara, hainlere, darbecilere fırsat vermedik"

İSTANBUL (AA) - Anadolu Gençlik Derneğince (AGD), "Şehitleri Anma Gecesi" gerçekleştirildi.

AGD İstanbul Şubesi Üniversiteler Komisyonu tarafından "Ölümü öldüren yiğitler" temasıyla Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede, Metin Yüksel'den Ömer Halisdemir'e şehitlerin biyografileri okundu, katılımcılara şehitlerin biyografilerinin yer aldığı kitapçık dağıtıldı.

Gecede konuşan AGD İstanbul Şubesi Başkanı Ali Uğur Bulut, amaçlarının önce ailesine, sonra da vatana, ümmete ve tüm insanlığa faydalı, şuurlu gençler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Şehit olmak için cihat etmek gerektiğini, bugünlerde cihat kavramının yanlış yansıtıldığını belirten Bulut, "Cihat, hak ve hakikatin hakim olması için yapılan gayrettir. Takatimizin sonuna kadar yapılan gayrettir. Cihat ibadetinin kahir ekseriyeti tebliğ, davet, 'Emr-i bi'l ma'ruf ve nehy-i anil münker' temeli üzerine, tamamen sevgi, kardeşlik hukuku üzerine yürüyen bir ibadettir. Buna dikkat etmek mecburiyetindeyiz." şeklinde konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Çamlıca gişelerinde darbeciler tarafından vurulduktan sonra sol kolunu kaybeden gazi, Saadet Partisi Tuzla İlçe Başkan Yardımcısı Üzeyir Civan da merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın "Bu milletin külüne üflesen, altından imanı çıkar." sözlerini hatırlatarak, "Elhamdülillah, 15 Temmuz akşamı bu milletin külüne üflediler de altından çıkan iman ile hep beraber vatanımızı, milletimizi satmak isteyen uşaklara, hainlere, darbecilere fırsat vermedik." dedi.

Gecede, "Ölümü Öldüren Yiğitler" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Anma programına, Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve AGD Genel Başkanı Salih Turhan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :