AGD gençliği sabah namazında buluştu

AGD gençliği sabah namazında buluştu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi tarafından “Gelmeden kıyamet gel, kıyam et” sloganı ile Şerafettin Camii’nde sabah namazı programı düzenlendi.

Çok sayıda genç sabah namazı için camide buluştu. Sabah namazı sonrası etkinliğe katılan gençlere çorba ikramında bulunuldu. Etkinlik sonrası bir açıklama yapan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Peygamber Efendimiz, 'Kim sabah namazını kılarsa o Allah'ın himayesindedir' buyurmuştur. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir. İslam, hayatın merkezine mabet ve mescidi yerleştirerek cami merkezli bir medeniyet kurmuştur” dedi. “Ancak ve ancak bu ümmeti sabah namazına uyanan gençler uyandıracak” diyen Parlak, şöyle konuştu: “Bu program kapsamında sabah namazında camilerimizi gençlerle buluşturmak amaçlandı. Anadolu Gençlik Derneği olarak sabah namazı programlarını düzenli olarak yapıyoruz.  Gençlerimiz bir nebze de olsa sabah namazının manevi güzelliğinden faydalanıyorlar. Gençlik yetiştirmek bizim en önemli gayemiz. Çünkü genç, inancı ve idealleri uğruna fedakarlık yapabilendir. Yani bizim genç olabilmemiz lazım, genç yetiştirmemiz lazım. Biz insanlığı gençler sayesinde kurtarabiliriz. Bu yüzden gençlere yatırım yapmak çok önemli, onlar için fedakarlık etmemiz lazım. Bu sabah namazı programları da bu amaçla yürütülen faaliyetlerden birisidir. İnşallah bu programlar hakkın hakim olmasına vesile olur.”

agd-gencligi-sabah-namazinda--(2).jpeg

GENÇLİĞİMİZ AHLAKİ SİSTEMİMİZİN TEMİNATI

Gençlere çok önem verdiklerini belirten Parlak, şöyle konuştu:  “Gençlik bizim için, ülkemiz için önemli bir dinamizm. Gençliğimiz, ahlaki sistemimizin teminatı. Biz gençliği geleceğin yeni Türkiye’sinin mimarı olarak görüyoruz. Bugün gençliğimize baktığımızda bazılarının gayesiz, sorumsuz gibi durduğunu, bazılarının kendilerini oyun ve eğlenceye kaptırdığını, bazılarının kötü niyetli şer odaklarının ağına düştüğünü görüyoruz. Manzaranın bu siyah rengine baktığımızda gençliği, cami ile buluşturma projesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış oluruz. Camilerimiz ki, bizi muhabbet için, kardeşlik için, meşveret için toplayan, ruhlarımıza dinginlik veren merkezler olduğunu görüyoruz. Artık mihraplar, minberler sadece cumadan cumaya değil her vakitte gençlerimizle neşelenmek istiyorlar. Gençlerimiz, camilerimizle buluştuğu zaman ruhlarına yeni bir ilahi format atılacak ve camilerin ifade ettiği birlik manasının şuuruna ereceklerdir”