Ağar'dan çarpıcı değerlendirme "Devlet olarak bir saldırıyla karşı karşıyayız!"

Ağar'dan çarpıcı değerlendirme "Devlet olarak bir saldırıyla karşı karşıyayız!"

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, bir konsolosluk görevlimizin şehit olduğu saldırıyı değerlendirdi. Ağar, “Görünen o ki susturucu silahların kullanıldığına dair bir ifade var. Eğer bu doğruysa şu an devlet olarak bir saldırıyla karşı karşıyayız “ dedi.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Erbil’de gerçekleştirilen saldırının devlete karşı düzenlenmiş bir saldırı göründüğünü söyledi. Musul’da 5 polisimizin öldürüldüğü saldırıdan sonra ilk kez böyle bir saldırıyla karşılaştığımızı hatırlatan Ağar “Son derece hassas ve tehlikeli bir fotoğrafla karşı karşıya kaldığımızı ifade etmeliyim. Türkiye’nin özellikle Erbil başta olmak üzere Irak’ın kuzeyindeki yerel yönetim bölgesindeki alanlarda son derece güçlü hem askeri hem siyasi diplomatik hem de ekonomik varlığı söz konusu. Bizim bu bölgedeki varlığımıza karşı şimdiye kadar herhangi bir saldırı yapılmamıştı, yapılamıştı. Görünen o ki susturucu silahların kullanıldığına dair bir ifade var. Eğer bu doğruysa şu an devlet olarak bir saldırıyla karşı karşıyayız “ dedi.

TÜRKİYE NASIL BİR TEPKİ GÖSTERECEK

Ağar, “Daha önceki yıllarda Musul’da 5 polisimizin pusuya düşürülerek şehit edilmesi olayından sonra can kaybıyla karşı karşıya kaldığımız ilk saldırı. Bu anlamda çok önemli. Şimdi tabi Türkiye bunu nasıl algılayacak. Öncelikle saldırıdaki niyet ve maksatın ortaya çıkması gerekiyor. Devletimizin oradaki güvenlik şemsiyesinin altındaki diplomatik görevlilerimizi öldürülmesini nasıl algılayacak. Bunun ortaya çıkartacağı sonuçlar ne olacak. Yani Süleymaniye’de benzer bir fotoğrafla karşılaşmıştık ve Türkiye’nin ciddi anlamda bir karşılığı ve tepkisi olmuştu” diye konuştu.

ÜST DÜZEY PKK’LI ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Kısa bir süre önce başarılı bir operasyonla PKK’nın üst düzey bir yöneticisinin öldürüldüğünü ve Pençe harekatının başarıyla sürdüğünü belirten Ağar, Türkiye’nin bölgesel anlamda ortaya koyduğu etkilerin terör örgütü PKK’yı rahatsız ettiğini de söyledi. Ağar, “PKK’nın bir elebaşının etkisiz hale getirilmesi, Kuzey Irak’ta yerel yönetim ile PKK ile mücadele konusunda gelişecek işbirliği ve Suriye’deki etki alanlarında güçlenmemiz PKK’yı böyle bir eylem yapmaya itmiş olabilir” dedi.