Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşu

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşu

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü törenle kutlandı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü törenle kutlandı.

Anıtpark önünde düzenlenen tören öncesi protokol üyeleri, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin planlarının yapıldığı Zafer Müzesi'ni gezdi.

Tören, top atışı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yaptığı konuşmada, bu toprakların, küllerinden yeniden doğanların vatanı olduğunu söyledi.

Bu toprakların her şeyin tükendiği noktada, kahramanlık destanlarının yazıldığı topraklar olduğunu belirten Çoban, "Bir milletin şahlandığı, varoluş mücadelesinin ne olduğunu en iyi bilenlerin memleketidir bu topraklar. Kocatepe'dir, Çiğiltepe'dir, Tınaztepe'dir, Belentepe'dir ve bu topraklar, dedelerinin yazdığı kahramanlık destanını, gerektiğinde yeniden yazacak evlatların hala var olduğunu, dosta düşmana göstermiş efeler, yiğitler diyarıdır." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine değinen Çoban, 15 Temmuz gecesinin, vatan millet sevdasının bütün fitneleri yakıp yok ettiği gece olduğunu ifade etti.

15 Temmuz gecesi gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, muhafazakarından sosyal demokratına, milliyetçisinden liberaline kadar herkesin meydanlarda olduğunu dile getiren Çoban, şunları kaydetti:

"İlk defa elimizdekilerin değerini gerçekten anladık. Demokrasimizi, devletimizi korumak için kendimizi tankların önüne atmaktan çekinmedik. Kökü dışarıdaki hainlere fırsat verdiğimiz takdirde neleri kaybedeceğimizi çok iyi biliyorduk. Kaybedeceğimiz geleceğimizdi, özgürlüğümüzdü, vatanımızdı. Kutsallığından şüphe etmediğimiz bu değerlerimize 15 Temmuz gecesi canımızı ortaya koyarak sahip çıktık. 140 yıl önce tesadüfen başarılı olmuş bir darbenin tekrarını arzulayan hainler, hasbelkader başarılı olsaydınız, göğsünü silahlara, tanklara siper etmiş, demokrasinin kıymetini canı pahasına idrak etmiş bu milleti, nasıl boyunduruk altına alacaktınız? Yıllardır himmet, zekat, burs, kurban adı altında kanını, iliğini sömürdüğünüz bu milleti hiç mi tanımadınız?"

Tören, halk oyunları ve mehteran gösterisiyle sona erdi.

Törene, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :