Afyonkarahisar'daki FETÖ davaları

Afyonkarahisar'daki FETÖ davaları

Soruşturmalar kapsamında haklarında dava açılan 11 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi

 Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında haklarında dava açılan 11 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaların duruşmalarına tutuklu sanıklar Mustafa Tutuluş, Durmuş Erdoğmuş, Ramazan Kuru, Bayram Çiçek, Mustafa Kaya, Derya Yıldız, Muhammet Bayrambey, Muhammet Ali Akbulut, Onur Gökhan Bozkurt, Faruk Kamacı, Ahmet Şahin ile avukatları katıldı.

Tutuklu yargılanan sanıklardan Durmuş Erdoğmuş, terör örgütü FETÖ ile iltisaklı olduğu için kapatılan öğrenci yurdunu para kazanmak için devraldığını savundu.

ByLock tespit edilen cep telefonlarının kendisinin olmadığını ileri süren Erdoğmuş, "Araba yıkama işi yapıyorum. Müşterilerime motor yağı da satıyorum. Yağ alan ancak parası yetmeyen bazı müşterilerim, cep telefonlarını rehin bırakıyordu. Aramalarda ByLock çıkan telefonlar, bu telefonlardır. Babamın bana '5 vakit namazını kıl, cemaatlere, örgütlere girme' şeklinde vasiyeti vardı. Bu yüzden de cemaatle bir bağlantım yok." şeklinde savunma yaptı.

Sanık Muhammet Bayrambey de örgüt üyesi olmadığını iddia ederek, suçlamaları reddetti.

ByLock yazışmalarının kendisine ait olmadığını savunan Bayrambey, 17-25 Aralık sürecinden önce müdürlük yaptığı yurttaki işinden ayrıldığını, örgütle bağlantısının olmadığını savundu.

Duruşmaya, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) bağlantısıyla katılan sanıklardan Ahmet Şahin ise çalıştığı yurtta yapılan toplantılara katılanları görmediğini iddia etti.

Şahin, yurtta öğrencilerin günlük 20-30 dakika kitap okuduklarını, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in kitaplarını okuyup okumadıklarını bilmediğini savundu.

Mahkeme etkin pişmanlıktan yararlanan sanık Ahmet Şahin'e 3 yıl 5 ay 7 gün hapis cezası vererek, tahliyesini kararlaştırdı.

Diğer sanıkların duruşmaları ertelendi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :