Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlama

Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlama

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasındaki patlamada şehit olan 25 asker, olayın 3. yılında kışla önünde anıldı- Şehit babası Taşdan: - "Sadece patlamanın olduğu alanda anıt yapılarak, park oluşturulmasını istiyorum"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasındaki mühimmat deposunda 5 Eylül 2012'de meydana gelen patlamada şehit düşen 25 asker, olay yerinde anıldı.

Patlamanın 3. yılında mühimmat deposunun bulunduğu alana gelen şehitlerin yakınları, olay yerine çiçekler bırakarak, Kur'an-ı Kerim okudu.

Afyonkarahisar Vali Vekili Kamil Kıcıroglu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile protokol üyeleri, kışla önünde kurulan çadırdaki şehit yakınlarıyla görüştü.

Kumartaşlı, burada yaptığı açıklamada, acılarının çok büyük olduğunu, olayın üzerinden 3 yıl geçtiğini ancak 30 yıl geçse de acılarının asla azalmayacağını söyledi.

Yaklaşık 3 yıl önce patlamanın olduğu alanda 25 canın şehadete ulaştığını ifade eden Kumartaşlı, "Bu durum, bizleri derinden üzdü. Bugün burada tüm şehit yakınlarımızın acılarını paylaşmak için toplandık. Biliyoruz, ne yapılırsa yapılsın, acınız azalmayacak ama burada sizlerin yanında olduğumuzu göstermek için varız" diye konuştu.

Patlamada şehit düşen Tolga Taşdan'ın babası Ali ​Taşdan da oğluyla 3 yıl önce telefonla bu saatte görüştüklerini anlattı.

Patlamaya ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına izin verilmediğini dile getiren Taşdan, "Bunun nedenini ise açıklamak istemediler. Milletvekillerimizden bunun açıklanmasını istiyorum. Bizler bu isteklerimizi her zaman devam ettireceğiz çünkü buradan bize çivili tabut verildi. Bir şehit babası olarak, o tabutun içinde ne olduğunu çok iyi biliyoruz" ifadesini kullandı.

- "Bunu ömrümüzün sonuna kadar unutmayacağız"

Taşdan, kendilerine verilen tabutta oğlunun DNA örneği alınabilecek sadece 3 parçası bulunduğunu kaydetti.

Taşdan, şunları belirtti:

"Hiçbir evladımızın eti ve kemiği yok. Çocuklarımızın eti ve kemikleri burada. Başka bir şey yapılmasını istemiyorum. Sadece patlamanın olduğu alanda anıt yapılarak, park oluşturulmasını istiyorum. Küçücük çocuklarımızın, bu anıt ve parka gelerek, şehit çocuklarımızın et ve kemikleri üzerinde oynamasını istiyoruz. Bunu ömrümüzün sonuna kadar unutmayacağız. Bu anıt yapılana kadar da mücadelemi devam ettireceğim."

Konuşmaların ardından şehitler için dua edildi.

- Şehitler için mevlit okutuldu

Bu arada, patlamada şehit olan 25 asker için Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesince Deper Sultan Camisi'nde mevlit okutuldu.

Mevlide şehit yakınları, kışlada görevli personel, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Ürün ve Ali Özkaya, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, askeri erkan, emniyet yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Afyonkarahisar Müftülüğünde görevli imam hatipler tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından katılımcılara lokum ikram edildi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı