Afyonkarahisar’da FETÖ davasına devam edildi

Afyonkarahisar’da FETÖ davasına devam edildi

Afyonkarahisar’da görülen Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) davalarında hakim karşısına çıkan 6 sanıktan 2’si tahliye oldu. Sanıklardan eski bir astsubay örgütün askeri bilgisayarlardaki bilgileri nasıl kopyaladığını anlattı.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar “silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü kurma ve yönetme” suçlaması ile hakim karşısına çıktı. Öğleden önce görülen duruşmalarda tutuklu H.Ö., Bahri K., Ümit Yusuf A., Gülay E., İsmail M., Mevlüt T. isimli sanıklar hakim karşısına çıktı. Sanıklardan tutuklu olarak yargılanan emekli polis memuru Bahri K. ve H.Ö. tahliye edildi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan H.Ö., örgüt ile tanıştığını söyledi. Bilgi işlem astsubayı olarak İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yaptığını ve ihraç olduğunu hatırlatan tutuklu sanık H.Ö., örgütün evlerine ders çalışmak için gittiğini fakat kendi imkanları ile astsubay okulunu kazandığını öne sürdü. Balıkesir’de okurken örgüt üyelerinin irtibatı koparmadığını anlatan tutuklu sanık H.Ö., kod adı Ahmet olarak bildiği kişinin üç ayda bir kendisini ziyarete geldiğini söyledi. H.Ö. kendisini Afyonkarahisar’da kod adı Hikmet olan Ahmet Aşık’ın karşıladığını belirtti. H.Ö., şöyle konuştu:

“Ankara’dan Afyonkarahisar’a geldiğimde de peşimi bırakmadılar. Afyon’da kod adı Hikmet olan Ahmet Aşık ile beni tanıştırdılar. Bir araya geldiğimizde dönemin İl Jandarma Komutanı hakkında kötü ifadelerde bulundular. Ben de bunu karşı çıktık ve bana manalı bir şekilde geçmişte hatalar yaptığımı söyleyerek tehdit ettiler. Daha sonra bana flash bellek verdiler. Bunu bilgisayara taktığımızda bilgisayar içerisindekileri hiçbir kimsenin farkına varmadığı bir şekilde gizlilik içerisinde dosyaları kopyaladığını söylediler. Bana dönemin İl Jandarma Komutanı’nın bilgisayarını ve yine o dönemki İl Jandarma Komutan yardımcısının bilgisayarlarındakileri kopyalamamı istediler. Bende bu bilgisayarlara bana verdikleri flash belleği takarak kopyaladım.

Bilgisayara flash belleği taktığımda otomatik olarak kopyalıyordu. Flash belleği Ahmet Aşık’a verdim. Daha sonra bana başka bir flash bellek verdiler ve diğer söyledikleri kişinin de bilgilerini kopyaladım. Sadece jandarmada değil diğer kurumlarda da böyle yaptıklarını biliyordum. Önemli isimlerin bilgilerini kopyalayıp alıyorlar ve sonra tehdit ediyorlardı."