Afyonkarahisar’da 2 Afgan’a şiddet olayında 2 tutuklama

Afyonkarahisar’da 2 Afgan’a şiddet olayında 2 tutuklama

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde iki Afganistan uyruklu kişiye şiddet olayının sosyal medyada yer almasının ardından Çay Cumhuriyet Başsavcılığı,...

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde iki Afganistan uyruklu kişiye şiddet olayının sosyal medyada yer almasının ardından Çay Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Çay ilçesinde 24 Nisan tarihinde iki Afganistan vatandaşına yönelik şiddet ve eziyet olayının sosyal medyada yer alması üzerine Çay Cumhuriyet Başsavcılığı olayla alakalı açıklamada bulundu. Çay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 24 Nisan tarihinde gece saat 01.00 sıralarında Afgan uyruklu iki kişi evlerine gitmek için yolda yürüdükleri sırada daha önceden tanımadıkları ve aralarında herhangi bir husumet bulunmayan B.M.Ç. ve Y.Ç. ile suça sürüklenen çocuk B.K. tarafından durdurularak, hakaret edilip darp edilmeye başlandı. Bu sırada mağdurlardan biri şüphelilerin elinden kaçtı. Ancak diğer mağdur şüpheliler tarafından zor kullanılarak ve tehdit edilerek B.K'ya ait eve götürüldü. Şüpheliler, zorla eve götürdükleri şahsa şiddet eyleminde bulunarak, eziyet etti. Yapılan ihbar sonucu Çay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Şüpheliler, aynı gece Çay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alındı. Çay Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile şüpheliler B.M.Ç ve Y.Ç tutuklanırken, suça sürüklenen çocuk B.K ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Olaya ilişkin şüpheliler ve suça sürüklenmiş çocuk hakkında Çay Cumhuriyet Başsavcılığınca "cebir, tehdit veya hile kullanılmak suretiyle kişi hürriyetinden yoksun kılma, eziyet etme, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, mala zarar verme, özel hayatın gizliliğini ihlal etme" suçlarından hazırlanan iddianame Çay Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. Ayrıca, elde edilen deliller sonucu şüpheli Y.C hakkında "cumhurbaşkanına hakaret, Atatürk'ün manevi hatırasına hakaret ve müstehcenlik" suçlarından ayrıca soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı