Afşar-Bağbaşı Hadimi Tüneli’nde inceleme…

Afşar-Bağbaşı Hadimi Tüneli’nde inceleme…

DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar, Bölge Müdür Yardımcıları Ejder Akbaş, H. Koray Bilgi ve ilgili personelden oluşan heyet, 5 Mart 2018 Pazartesi günü Afşar-Bağbaşı Hadimi Tünelinde incelemelerde bulundu.

 

Afşar-Bağbaşı Hadimi Tüneli İkmal İnşaatı iş programı ve çalışmaların seyri hakkında yüklenici firma Palet İnşaat yetkilileri tarafından heyete brifing verildi.

28.03.2017 tarihinde DSİ 4. Bölge Müdürlüğünce ihalesi yapılan ve 07.06.2017 tarihinde yüklenici firma tarafından NATM metoduyla tünel açma çalışmalarına başlanan Afşar-Hadimi Tünelinde, KM:11+400 'de bulunan yaklaşım tünelinde yapılan kontrollerde,1615 metre çapında tünel açımının gerçekleştiği görüldü

Bölge Müdürü Birol Çınar, iletim hattının 12 bin 680 metre olan tünel kısmını açacak TDM (Tünel Delme Makinası) hakkında ilgililerden bilgi aldı, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirlerinin azami seviyede alınması konusunda yüklenici firma yetkililerine talimat verdi.

 

AFŞAR-BAĞBAŞI HADİMİ TÜNELİ İKMAL İNŞAATI

Afşar ve Bağbaşı Barajları arasındaki kanal ve tünellerden müteşekkil derivasyon sistemi ile Afşar Barajında depolanan su ile Taşkent, Kongul ve Hadim derelerinin akımlarının Bağbaşı Barajına aktarılması amaçlanıyor.

İşin fiziki gerçekleşme oranı % 10.

afsar-bagbasi-hadimi-tuneli’nde-inceleme-(1).jpgafsar-bagbasi-hadimi-tuneli’nde-inceleme-(2).jpgafsar-bagbasi-hadimi-tuneli’nde-inceleme-(5).jpg