Afşar-Bağbaşı Hadimi tünelinde çalışmalar devam ediyor

Afşar-Bağbaşı Hadimi tünelinde çalışmalar devam ediyor

Afşar Barajında toplanan sular ve buna ek olarak 4 adet regülatörden derive edilen suların Bağbaşı Barajına aktarılması amacıyla 18 km’si tünel toplam 24 km uzunluğunda iletim hattından oluşan Afşar-Bağbaşı Hadimi tünelinde çalışmalar aralıksız devam ediy

18 km uzunluğundaki Afşar-Bağbaşı Hadimi Tünelinin 6 bin 600 metrelik kısmı klasik yöntemle açılacak olup, yaklaşık 3 bin 200 metre ilerleme sağlandı. Tünelin 11 bin 400 metrelik kısmı ise Tünel Açma Makinesi (TAM) ile açılacak. Yurtdışından ülkeye gelen TAM’ın iş sahasına transfer süreci devam ediyor.  Bağbaşı Barajında depolanan suların Konya Kapalı Havzasına aktarılmasını sağlayan 17 km uzunluğundaki Mavi Tünel 2015 yılında tamamlanarak faaliyete geçti. Hadimi Tüneli de tamamlandığında Afşar Barajında depolanan su Bağbaşı Barajına aktarılacak. Bağbaşı Barajından da Mavi Tünel vasıtasıyla Konya Kapalı Havzasına aktarılacak olan yıllık 414 milyon m3 su, hem sulama hem içme ve kullanma suyu hem de enerji üretiminde kullanılarak toprağa can, bölge insanına memba kalitesinde içmesuyu ve ekonomiye katkı verecek.

afsar-bagbasi-hadimi-tunelinde--(2).jpg

 “KONYA KAPALI HAVZASININ İHTİYAÇ DUYDUĞU SUYU TEMİN ETMEK İÇİN TÜM GAYRETİMİZLE ÇALIŞIYORUZ.”

DSİ Genel Müdürlüğünün sulama, içme ve kullanma suyu, taşkın koruma ve enerji gibi çok önemli konularda büyük yatırımlarının olduğunu dile getiren DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, “Konya Ovaları Projesi Türkiye’de yapılan ilk sulama projesinin devamı niteliğinde ve GAP’tan sonraki en büyük projemiz. Konya Kapalı Havzasının ihtiyaç duyduğu suyu temin etmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Diğer havzalardan Konya Kapalı Havzasına su getirmek için planlama aşamasında olan çalışmalarımız da devam ediyor. Hadimi Tüneli, Yukarı Göksu Havzasının sularını Konya’ya ulaştırmak için önemli aşamalardan biri. Projede görev alan ve özveriyle çalışan tüm arkadaşlarımıza ve paydaşlarımıza başarılar diliyor, bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

afsar-bagbasi-hadimi-tunelinde--(4).jpg

afsar-bagbasi-hadimi-tunelinde--(5).jpg