Afşar-Bağbaşı Hadimi Tüneli İncelendi

Afşar-Bağbaşı Hadimi Tüneli İncelendi

DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar başkanlığında; Bölge Müdür Yardımcıları Ejder Akbaş, H. Koray Bilgi ve ilgili personelden oluşan heyet, 28 Şubat Çarşamba günü “Afşar–Bağbaşı Hadimi Tüneli İkmal İnşaatı” işini yerinde inceledi

İnceleme, şantiye binasında düzenlenen değerlendirme toplantısı ile başladı. İşle ilgili genel bir değerlendirmenin yapılmasının ardından Bölge Müdürlüğü heyetine yüklenici firma yetkilileri tarafından projenin iş programı ve çalışmaların ilerleyişi hakkında brifing verildi. 
Toplantının ardından inşaat sahasına geçerek Afşar-Bağbaşı Hadimi Tüneli İkmal İnşaatı kapsamında bulunan tünelde ve Sazak portal girişinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen heyet, Bölge Müdürü Çınar tarafından gerekli uyarı ve talimatlandırmaların yapılmasının ardından bölgeden ayrıldı.

resim76584.jpg

afsar-bagbasi-hadimi-tuneli-incelendi-(3).jpg

afsar-bagbasi-hadimi-tuneli-incelendi-(4).jpg

afsar-bagbasi-hadimi-tuneli-incelendi-(5).jpg

Afşar-Bağbaşı Hadimi Tüneli İkmal İnşaatı;
Afşar ve Bağbaşı Barajları arasındaki kanal ve tünellerden müteşekkil derivasyon sistemi ile Afşar Hadimi Barajında depolanan su ile Taşkent, Kongul, Kurudere ve Hadim derelerinin akımlarının Bağbaşı Barajına aktarılması amaçlanmaktadır. 
İşin fiziki gerçekleşme oranı % 10’dur.
 
Afşar-Bağbaşı Hadimi İletim Tünelinin Karakteristikleri;
İletim Sistemi : 5.535 m Duvarlı Kanal + 553 m Çelik Sifon + 12.680 m trapez segman kaplamalı TAM (Tünel Açma Makinesi) tüneli + 5.310 m klasik tünel
Toplam boy : 24,078.00 m
Başlangıç su kotu : 1,201.85 m
İletim sistemi sonu su kotu  : 1,188.62 m
Duvarlı kanal kapasitesi  : 10.00 m³/s
Çelik sifon boru çapı : 2.30 m
TAM tüneli iç çapı : 4.40 m
 
Haber merkezi

resim8756-001.JPG

afsar-bagbasi-hadimi-tuneli-incelendi-(7).jpg