Afrinli kadınlar ÖSO'yu zılgıtlarla karşıladı

Afrinli kadınlar ÖSO'yu zılgıtlarla karşıladı

Zeytin Dalı Harekatı'nda kurtarılan Afrin'in Şavarighat El Caviz köyü sakinleri, ÖSO savaşçılarının gelişini zılgıtlarla kutladı - Köylülerden Um Ahmed :- "Hoş geldiniz. Barış getirdiniz. Allah selamı üzerinizde olsun. Sizleri korusun. Siz bizi cehennemde

İDLİB (AA) - BURAK KARACAOĞLU/EŞREF MUSA - Afrin ilçe merkezine bağlı Şavarighat El Caviz köyü sakinleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında köylerini teröristlerden kurtaran Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçılarını sevinçle karşıladı.

AA, gün içinde YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtarılan Afrin ilçe merkezine bağlı Şavarighat El Caviz köyüne girdi.

Köylülerin ÖSO mensuplarını mutlulukla karşılayıp, çay ve su ikram ettiği, kadınların sevinçlerini göstermek için "zılgıt" çektiği anlar AA kamerasına yansıdı.

ÖSO'nun güvenliği sağladığı köyde, gıda yardımı yapıldı. Hasta olduğu tespit edilen köylüler de çevredeki sağlık noktalarda tedavi altına alındı.

- "Bizi cehennemden kurtardınız"

Köyün kadın sakinlerinden Um Ahmed, TSK ve ÖSO'nun sivil yerleşimleri hedef almadığını ifade ederek, "Hoş geldiniz. Barış getirdiniz. Allah selamı üzerinizde olsun. Sizleri korusun. Siz bizi cehennemden kurtardınız." dedi.

ÖSO savaşçılarını gördüğü için mutluluğunu paylaşan 11 yaşındaki Ahmet de "Siz bizi bu katillerden kurtardınız. O katiller bizi burada öldürmek istiyordu." ifadesini kullandı.

ÖSO komutanlarından Ahmet Ebu Kasım da "Köyü teröristlerden arındırdık. Köyde bulunan akrabama kavuştum. Şimdi akrabamla beraberim. Çok şükür mutluyum." şeklinde konuştu.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 124'ü köy, 31'i kritik nokta olmak üzere toplam 161 bölgeyi kontrol altına aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :