Afrin'de temizlik sürüyor

Afrin'de temizlik sürüyor

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Şeyh Hadid belde merkezi ve 5 köy daha teröristlerden temizlendi, son ilerlemelerle Cinderes-Afrin ilçe merkezi arasındaki karayolu bağlantısı da kesilmiş oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren 2612 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor. Şeyh Hadid belde merkezi  YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı Şeyh Hadid'den alınan bilgilere  göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Şeyh Hadid belde merkezine sabah saatlerinden itibaren operasyon başlattı. TSK ve ÖSO birlikleri Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Şeyh Hadid belde merkezini terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı. Böylece teröristlerden kurtarılan belde merkezi sayısı 3'e ulaştı.

5 KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN ARINDIRILDI

Böylece Afrin belde merkezine doğu hattından giden yol ile Şeran belde merkezinin doğu ve güney kanadı ile örgütün Afrin merkezini doğu ekseninde ilk savunma hatlarının olduğu Kafr Cenne ve Kıtme köyleri ateş menzili içine giriyor. Böylece Azez'den ve kuzeydeki Şeran belde merkezinden Afrin ilçe merkezine uzanan yollar ile örgütün ilçe merkezini ilk savunma hatlarının bulunduğu Kafr Cenne ve Kıtme köyleri TSK'nın ateş menzili içine girdi. Son ilerlemelerle Cinderes-Afrin ilçe merkezi arasındaki karayolu bağlantısı da kesilmiş oldu.

134 NOKTAYI ELE GEÇİRİLDİ

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 3'ü belde merkezi, 102'si köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 22'i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 134 noktayı ele geçirdi. Aa