"Afrin'de Amerikalılar yüzlerini gizlese de şişkin bacaklarından tanırım"

"Afrin'de Amerikalılar yüzlerini gizlese de şişkin bacaklarından tanırım"

Güvenlik uzmanı Yarar:- "Teröristler çoğunlukla silahı omuzundan sarkıtır özel eğitim alanlar ise göğsünde çapraz şekilde tutar. Bacak yapılarına bakıyorum normalden bayağı kaslı. Teröristler, bacak kasları kuvvetli olacak araziden gelmiyor. Bildiğiniz çö

İSTANBUL (AA) - Güvenlik uzmanı Mete Yarar, Afrin'de terör örgütü saflarında birçok yabancı ülkeden militanın bulunduğunu belirterek, "Uzaktan baktığımda adamın o coğrafyanın adamı olup olmadığını anlarım. Teröristler, bacak kasları kuvvetli olacak araziden gelmiyor. Bildiğiniz çöl burası. Çöl arazisindeki adamın bacaklarını kuvvetlendirmeye gerek yok ki. Ama Amerikalılar ve yabancı özel askerler çok fazla spor yaptıkları için bacak kasları çok fazla şişkin oluyor." dedi.

Güvenlik Uzmanı Yarar, Bağcılar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Afrin Operasyonu ve Türkiye’nin Geleceği" başlıklı seminere katıldı.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yöneticiliğini Türker Akıncı'nın yaptığı programda konuşan Yarar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de yürüttüğü Zeydin Dalı Harekatı'na ilişkin fotoğraf ve videolarla sunum gerçekleştirdi.

Operasyonun dünyadaki normlara göre çok hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Yarar, "Operasyon yavaş gidiyor diyenlere şunu söylemek lazım. Yaklaşık İstanbul büyüklüğünde bir arazide operasyon yapılıyor ve dünyadaki normlara göre çok hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Operasyonun 46. gününde bölgedeki 10 bin teröristten 3 bini öldürüldü. Bir kısmı kaçtı, bir kısmı silah bıraktı. Şu anda sahada ortalama 4 bin terörist kaldı. Bugün itibariyle teröristlerin yarıya yakınını etkisiz hale getirmiş durumda. Türkiye şu anda ne derse onu yapıyor lafı gevelemiyor. Afrin'de güçlü Türk ordusunun arkasında operasyonda tam destek veren 81 milyon var." ifadelerini kullandı.

“Amerikalılar Türklerle karşılaşınca ne yapacaklarını düşünsünler”

TSK'nın sadece terör örgütü YPG/PKK'ya karşı savaşmadığını ifade eden Yarar, bölgeden gelen fotoğraflara göre Çin'den ve Japonya'dan gelmiş teröristlerin de bulunduğunu iddia etti.

Son zamanlarda yüzlerini gizleyen şahısların sayısında artış olduğunu belirten Yarar, şunları dile getirdi:

"Uzaktan baktığımda adamın o coğrafyanın adamı olup olmadığını anlarım. Boyundan posundan, duruşundan, silah tutuşundan, hareketlerinden anlarım. İstediği kadar her tarafını kapatsın. Yüzünü kapatsın, kıyafetlerini giysin, hiç fark etmez. 10 saniye sonra anlarım. Teröristler, çoğunlukla silahı omuzundan sarkıtır özel eğitim alanlar ise göğsünde çapraz şekilde tutar. Bacak yapılarına bakıyorum normalden bayağı kaslı. Teröristler, bacak kasları kuvvetli olacak araziden gelmiyor. Bildiğiniz çöl burası. Çöl arazisindeki adamın bacaklarını kuvvetlendirmeye gerek yok ki. Ama Amerikalılar ve yabancı özel askerler çok fazla spor yaptıkları için bacak kasları çok fazla şişkin oluyor."

Yarar, "Amerikalılarla karşı karşıya gelirsek ne olacak?" sorusuna ise "Niye bize soruyorsunuz ki bunun muhatabı Amerika. Bence onlar düşünsün, Türklerle karşılaşınca ne yapacaklarını?" şeklinde cevap verdi.

Şehit yakınlarının da yoğun ilgi gösterdiği programa ilçe kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :