"Afrin'de 20 devletten terörist var"

"Afrin'de 20 devletten terörist var"

Cihannüma Derneği Genel Başkanı Şen:- "20 civarında devletten, milleten terörist var Afrin'de şu an. Çinlisi de, Amerikalısı da, Fransız'ı da, Alman'ı da var"

MUŞ (AA) - Cihannüma Derneği Genel Başkanı ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Şen, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "20 civarında devletten, milleten terörist var Afrin'de şu an. Çinlisi de, Amerikalısı da, Fransız'ı da, Alman'ı da var" dedi.

Muş'ta TÜGVA'nın organize ettiği "Terörle Mücadelede Afrin Harekatı" konulu konferans düzenlendi.

Şen, Öğretmenevi salonunda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta yaptığı konuşmada, harekat ile Türkiye'nin geri dönülmez bir yola girdiğini ve bunu yapmak zorunda olduğunu vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"20 civarında devletten, milletten terörist var Afrin'de şu an. Çinlisi de, Amerikalısı da, Fransız'ı da, Alman'ı da var. Aynı sözü onlara da söylüyoruz, ya o elinizdeki silahları gömeceksiniz ya da o silahlarla sizi gömeceğiz bunun başka yolu yok. Neden? Çünkü, burası merkezi dünya, buradan başka çıkış yok. Türkiye bunu yapmak zorunda. Akdeniz'den girmiş ve İran sınırından çıkacak, başka yolumuz yok. Bunu yaparken de Irak'ın da, Suriye'nin de toprak bütünlüğünü koruyarak yapacağız. Bunda netiz, kimsenin toprağında gözümüz yok."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir şeyle savaşa girdiğinde Türkiye'de bazılarının karşı tarafa geçtiğini anımsatan Şen, Fırat Kalkanı Harekatı'nda HDP'nin karşı tarafa geçtiğini, şimdi de CHP'nin ona dahil olduğunu ileri sürdü.

Ordunun Zeytin Dalı Harekatı'nda PYD'yi vurmasıyla CHP'nin karşıya geçtiğini savunan Şen, şunları kaydetti:

"Afrin'de teröre karşı mücadele ediyoruz. Aslında Amerika emperyalizmine karşı mücadele ediyoruz. Bu merkezi dünyayı bölen, parçalayan hainlere, zalimlere, gafillere karşı bir mücadele veriyoruz, merkezi dünyayı birleştiriyoruz, merkezi dünyayı yönetecek hale getiriyoruz. Başkomutanımız bunu yapıyor, ordumuz bunu yapıyor, millet olarak bunu yapıyoruz, bu meseleleri anlamayanlar hariç."

Programa Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, İl Müftüsü Alaettin Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, TÜGVA İl Başkanı Tahsin Oran ve davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :