Afrin ve El-Bab gazisi: "Cephede aklımızdaki tek şey vatan"

Afrin ve El-Bab gazisi: "Cephede aklımızdaki tek şey vatan"

MANİSA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında yaralanan...

MANİSA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında yaralanan Uzman Çavuş Tuncay Çıldır, "Cephede, aklımızda olan tek şey vatandı. Yaralandığımızda ya da şehit düşerken eşimiz ve çocuklarımızdan önce vatanımız ile arkadaşlarımız aklımıza geliyor." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün "Yurdumun Değerleri" etkinliği kapsamında Kula Bekir-Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi'nde düzenlenen konferansta El-Bab ve Afrin gazisi Uzman Çavuş Tuncay Çıldır, cephede yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı.

El-Bab'da yaralandığını, iyileştikten sonra birliğine tekrar katılarak Zeytin Dalı Harekatı'nda görev aldığını anlatan Çıldır, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında başlayan operasyonda yakınıma düşen roket mermisi sebebiyle yaralandım. Zeytin Dalı Harekatı sadece sınır güvenliğimizin sağlanması amacıyla değil, aynı zamanda bölgenin hasretle beklediği huzur ve güven ortamının sağlanması hedeflenmektedir." dedi.

Çıldır, Zeytin Dalı Harekatı başladığından bu yana vatandaşların kendilerine yoğun saygı, sevgi ve destekte bulunduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Bu destek sayesinde bizler orada canla başla, şevkle görevimizi yapıyoruz. Cephede aklımızda olan tek şey vatan. Yaralandığımızda ya da şehit düşerken eşimiz ve çocuklarımızdan önce vatanımız ve arkadaşlarımız aklımıza geliyor. Biz askerler sınırlarımızı korumak için silahlarımızı sıkı tutuyoruz. Önceliğimiz vatan olduğundan dolayı ölürsek şehit, kalırsak da gazi olacağız."

Çıldır, Afrin bölgesinde yakınına düşen bir roket mermisi nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını ve tedavisinin devam ettiğini aktardı.

Konuşmaların sonrasında öğrenciler, şehit ve gaziler için yazdıkları şiirlerini seslendirdi.

Programa, Kula Kaymakamı Osman Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin İzci, İbrahim Özel, Nedim Yerli, Kore Gazileri, Kıbrıs Gazileri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :