Afrin Şehitlerine vefa

Afrin Şehitlerine vefa

Pazartesi akşamlarının geleneksel Selçukya Şiir Geceleri etkinliğinde bu hafta Zeytindalı Harekatı Afrin Operasyonu Şehitleri ve Azerbaycan Bağımsızlık Mücadelesinde şehit olanlar anıldı.

Program yönetmeni  Hukukçu -Yazar Fatma Şeref Azerbaycan'ın bağımsızlık mücadelesini de hatırlatarak , geçen günlerde kalp rahatsızlığı geçiren Şair Yavuz Bülent Bakiler'e şifa dileyerek, şairin ünlü şiiri Azerbaycan Yüreğimde Bir Şah Damardır şiirini okuyarak başlattı

ŞAİRLER ŞİİR OKUDU

Şairler, Ahmet Şener, Tayyar Yıldırım, Salih Sedat Ersöz, Hasan Karaca,  Mustafa Remzi Samancı ve  İbrahim Demirtaş'ın seslendirdiği şiirler  salonda duygulu anlar yaşattı. Ayrıca Şerife Eker , ünlü şair Bahtiyar Vahapzade'nin ,Bir ananın iki oğlu, /Bir amalın iki kolu. /O da ulu, bu da ulu /Azerbaycan-Türkiye, şiirini okudu. Gazeteci Hikmet Peker, Ozan Arif'ten, Şair Derviş Ahmet Şahin M.Emin Yurdakul'dan, Gökhan Kalkan Mevlana’dan bir şiir seslendirdi. Şair Ferhat Pekedis ise ölüm yıldönümünde gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu anarak okuduğu şiirinde, ülkemizin geçtiği zorlu dönemleri hatırlattı. Kazım Öztürk ise Azerbaycan'da Azeri Türkçesine çevrilerek yayınlanan bir şiirini okuyarak Yanvar Şehitlerini selamladı. Fotoğraf Sanatçısı Yaşar Uzun ve Adnan Arı’nın kareleri ile ölümsüzleştirilen gece geleneksel toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.