Afrin şehidinin naaşı memleketi Dalaman'da

Afrin şehidinin naaşı memleketi Dalaman'da

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan, tedavi altına alındığı GATA'da şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Fuat Demir'in naaşı askeri uçakla memleketi Dalaman'a getirildi

MUĞLA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"nda yaralanan, tedavi altına alındığı Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (GATA) şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Fuat Demir'in naaşı, askeri uçakla memleketi Muğla'nın Dalaman ilçesine getirildi.

Askeri kargo uçağıyla Dalaman Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesine babası Enver, annesi Zeynep Demir ve AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk de eşlik etti.

Şehit Demir'in naaşını, Muğla Valisi Esengül Civelek, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Dalaman Hava Meydan Komutanı Albay Savaş Cenik, Dalaman Garnizon Komutan Vekili Albay Okan Mumcu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, kurum müdürleri ve aile yakınları karşıladı.

Demir'in askeri tören mangasınca alınan ay yıldızlı bayrağa sarılı naaşı, cenaze aracıyla Dalaman Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Bu sırada havalimanı ve hastane arasındaki karayolunda konvoy oluşturuldu. Şehidin naaşının getirilmesi sırasında hastane önünde bekleyen vatandaşlar da İstiklal Marşı okuyarak, terör örgütü aleyhine slogan attı.

Vali Civelek, daha sonra şehit Demir'in Dalaman'da bulunan bir yakının evinin önünde kurulan taziye çadırına geçti. Burada Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Gürleyik Mahallesi'ndeki evine Türk bayrağı asılan şehit Demir, yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :