Afrikalı göçmenlerin Libya'da köle olarak satıldığı iddiası

Afrikalı göçmenlerin Libya'da köle olarak satıldığı iddiası

Kanada Dışişleri Bakanı Freeland:- "Bu konuda BM'nin iddialara ilişkin soruşturma başlatması talebimizi yineledik"

OTTAWA (AA) - Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, Birleşmiş Milletlerin (BM), Afrikalı göçmenlerin Libya'da köle olarak satıldığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlatmasını istedi.

Freeland, Afrikalı göçmenlerin Libya'da köle pazarında satıldığına dair CNN International’da geçen hafta yayımlanan görüntüler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Kanada yönetiminin, Afrikalı mülteci ve göçmenlerin Libya'da köle olarak satılmasından derin endişe duyduğunu vurgulayan Bakan Freeland, ''Bu konuda BM'nin iddialara ilişkin soruşturma başlatması talebimizi yineledik." ifadesini kullandı.

Libya'nın Ulusal Mutabakat Hükümeti tarafından yürütülen çabaları desteklediklerini aktaran Freeland, ayrıca faillerin adalete teslim edilmesi için ilgili makamları göreve çağırdıklarını belirtti.

Chrystia Freeland, şunları kaydetti:

"Uluslararası toplumu göçmen köleliği ve kaçakçılığıyla mücadelede birleşmeye ve ortak sorumluluğunu bilen tüm ülkeleri, BM Kaçakçılığı Önleme, Azaltma ve Cezalandırma Protokolü'ne katılmaya, onaylamaya, etkili bir şekilde uygulamaya koymaya ve bunlara saygı göstermeye çağırıyoruz. Bölgedeki göçmen trafiği ve insan kaçakçılığından endişe duyuyor ve her türlü köleliği kınıyoruz."

Amerikan CNN kanalında 15 Kasım’da yayımlanan bir haberin videosunda, Libya'da adı verilmeyen bir bölgede Afrikalı göçmenlerin açık artırma ile satılması görüntüleri yer almış, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise konuya ilişkin, "Köleliğin dünyamızda yeri yok ve bu korkunç insan hakları iddiaları insanlığa karşı suç teşkil ediyor." ifadesini kullanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :