Afganistanlı öğrenciden Vali Yurtnaç'a ziyaret

Afganistanlı öğrenciden Vali Yurtnaç'a ziyaret

YOZGAT (AA) - Türkiye’de burslu olarak okuyan Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencisi Afganistan vatandaşı Besir Ahmed Haydari,...

YOZGAT (AA) - Türkiye’de burslu olarak okuyan Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencisi Afganistan vatandaşı Besir Ahmed Haydari, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ı ziyaret etti.

Vali Yurtnaç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Haydari’ye eğitim ve eğitimden sonraki hayatında başarılar diledi.

Haydari, ziyarette yaptığı konuşmada, Vali Yurtnaç’ı Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı görevinden tanıdığını söyledi.

O tarihten bu yana Yurtnaç’ı yakından takip ettiğini belirten Haydari, "Türkiye’de bulunmaktan ve burada okumaktan dolayı çok mutluyum. Buradaki eğitimimi tamamlayıp ülkeme döndüğüm zaman cumhurbaşkanı olmak için mücadele edeceğim." dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gün ülkesinde olduğunu aktaran Haydari, "O gece Türkiye’de olmayı çok isterdim. Hain darbe girişiminde bulunanların karşısına çıkıp ikinci vatanım olan Türkiye’yi ben de savunmak isterdim. Ama kısmet olmadı. Ben de kendi ülkemde Türkiye için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için bol bol dua ettim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini aktaran Haydari, Türkiye’nin bölgede lider bir ülke olduğunu vurguladı.

Haydari, daha sonra Yurtnaç’a Afgan yöresel kıyafeti "Burka" hediye etti.

Afganistanlı öğrenciden Vali Yurtnaç'a ziyaret

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :