Afganistan'daki intihar saldırısı

Afganistan'daki intihar saldırısı

İngiltere Büyükelçiliği aracına düzenlenen saldırıda ölenlerden birinin İngiliz olduğu bildirildi

KABİL (AA) – Afganistan’ın başkenti Kabil’de İngiltere Büyükelçiliği'ne ait bir araca bu sabah düzenlenen intihar saldırısında bir İngiltere vatandaşının da öldüğü bildirildi.

Kabil Polis Sözcüsü Haşmatullah Stanikzai, Kabil’in Yakatut bölgesinde İngiltere Büyükelçiliği aracına bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında ölen 5 kişiden birinin İngiliz olduğunu açıkladı. Stanikzai, saldırıda dördü çocuk 33 kişinin yaralandığını söyledi.

İngiltere'nin Kabil Büyükelçiliği sözcüsü, daha önce yaptığı açıklamada, saldırıda elçiliğin bazı çalışanlarının yaralandığını belirterek, hedef alınan araçta İngiliz diplomatların bulunmadığını belirtmişti.

Büyükelçilik aracına yönelik saldırıyı Taliban örgütü üstlendi.

Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kaneşka Türkistani ise AA’ya yaptığı açıklamada, saldırıdan sonra Kabil'deki hastanelere beş sivilin cesedi ile 35 yaralı getirildiğini söylemişti.

İntihar saldırısının düzenlendiği Kabil’in doğu bölgesinde çok sayıda yabancı temsilcilik bulunuyor. Bölge daha önce de intihar saldırıları ve bombalı saldırılara meydana gelmişti.

Son dönemde, Afganistan genelinde ve özelikle başkent Kabil’de Taliban saldırılarında artış görülüyor. Son olarak, iki gün önce Kabil’in kırsalındaki Reşhor bölgesinde bir askeri otobüse düzenlenen bombalı saldırıda yedi Afgan askeri yaralanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı