Afganistan'daki barış görüşmeleri

Afganistan'daki barış görüşmeleri

Pakistan Başbakanı Şerif'in Dış İlişkiler ve Milli Savunma Danışmanı Aziz:

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Dış İlişkiler ve Milli Savunma Danışmanı Sertaç Aziz, Afgan hükümeti ve Taliban arasında süren barış görüşmelerinin ertelendiğini ancak iptal edilmediğini açıkladı.

İslamabad'da Senatonun Dış İlişkiler Komitesine barış görüşmeleri hakkında bilgi veren Aziz, "Afgan hükümeti ve Taliban arasındaki barış görüşmeleri Molla Ömer'in vefat haberi üzerine Taliban heyetinin ricası üzerine ertelendi, ancak bu görüşmeler iptal edilmedi" diye konuştu.

Barış görüşmelerinin ikinci turu için Taliban, ABD ve Çin heyetlerinin perşembe günü Pakistan'a geldiğini belirten Aziz, "Afgan ve Taliban arasındaki barış görüşmelerinde, Taliban ilk defa Afgan hükümetin meşruiyetini kabul etti, barış görüşmelerin devam edeceğini ümit ediyoruz" dedi.

Molla Ömer'in öldüğü haberinin Taliban tarafından Pakistan'a iletildiğini belirten Aziz, "Molla Ömer Afganistan'da defnedilmiş, nasıl ölmüş ve nereye toprağa verildi, bunu bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

Afgan hükümeti ile Taliban arasında ilk resmi barış görüşmeleri Pakistan'ın Muri kentinde 7 Temmuz da başlamış görüşmelere ABD ve Çinli yetkililerinde gözlemci olarak katılmıştı.

"Muri Barış süreci" olarak tanımlanan barış görüşmelerinin ikinci turunun yine bugün Muri'de yapılacağı açıklanmış ancak Molla Ömer'in ölümü nedeni ile toplantının ertelendiği açıklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı