Afganistan'da ulusal birlik hükümeti kurma anlaşması

Afganistan'da ulusal birlik hükümeti kurma anlaşması

ABD Başkanı Obama, ulusal birlik hükümeti kurulması konusunda anlaşan, Afganistan Devlet Başkanı seçilen Ahmedzai ve rakibi Abdullah’ı kutladı

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan’da ulusal birlik hükümeti kurulması için anlaşmaya varan, devlet başkanı seçilen Eşref Gani Ahmedzai ve seçimlerdeki rakibi Abdullah Abdullah’ı kutladı.

Beyaz Saray’ın açıklamasına göre, Obama, Ahmedzai ve Abdullah’la telefonda görüşerek ulusal birlik hükümetinin kurulması için varılan anlaşmadan dolayı kendilerini tebrik etti.

Liderlikleri ve Afganistan’ın ulusal çıkarlarını artırmak için ortaklığa gitmelerinden dolayı Gani ve Abdullah’a teşekkür eden Obama, ayrıca ABD’nin Afganistan’la olan stratejik ortaklığını ve yeni Afgan hükümetini desteklemeyi sürdürmeye yönelik taahhüdünü yeniden teyit etti.

Afganistan’da 14 Haziran’da yapılan devlet başkanlığı seçimi bugün akşam saatlerinde, iktidarın paylaşılması ve ulusal birlik hükümetinin kurulması konusunda adayların anlaşmasından birkaç saat sonra, ülkenin Seçim Komisyonu tarafından açıklanmıştı. Seçim Komisyonu, seçimi Ahmadzai'nin kazandığını bildirmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı