Afganistan'da TMV Herat okulları eğitim ve öğretime başladı

Afganistan'da TMV Herat okulları eğitim ve öğretime başladı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç:-"Elimizdeki imkanların en iyisini kullanarak Afganistan'daki öğrencilere eğitim vermek için çaba sarfediyoruz"

Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nden (FETÖ) Türkiye Maarif Vakfına (TMV) devredildikten sonra tadilatı ve donanımı yapılan erkek ve kız liseleri eğitim ve öğretime açıldı.

TMV Herat Erkek Lisesinde düzenlenen açılış törenine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, Afganistan Eğitim Bakanı Mirveyis Belhi, TMV Başkanı Birol Akgün, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul, Herat Valisi Abdul Kayyum Rahimi, TİKA Herat Koordinatörü Ali Ergun Çınar, milletvekilleri ve öğrenciler katıldı.

Afganistan Eğitim Bakanı Belhi, törende yaptığı konuşmada, Afganistan'daki iç savaşların eğitimi derinden etkilediğini, bu nedenle Afganistan'da eğitim sektörünün güçlenmesi için yatırım yapan herkese destek vereceklerini belirtti.

Afganistan ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gereği FETÖ okullarının tümünün TMV'ye devredilmesi konusunda kararlı olduklarını ifade eden Bakan Belhi, TMV'nin anlaşmada verdiği sözleri yerine getirmeye devam ettiğini kaydetti.

"İki ülke halkının gönülleri bir"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç de Afganistan ile Türkiye arasında uzun bir mesafe olmasına rağmen iki ülke halkının gönüllerinin bir olduğunu söyledi.

Türkiye ile Afganistan arasındaki ilişkileri daha da ileri götürmek için ve öğrencilerin çok iyi yetişmesi için Afganistan'da olduklarını anlatan Denemeç, bu ülkeye bir an evvel barışın ve istikrarın gelmesini temenni ettiklerini ifade etti.

Denemeç, ''Elimizdeki imkanların en iyisini kullanarak Afganistan'daki öğrencilere eğitim vermek için çaba sarfediyoruz.'' dedi. 

Geçmişte FETÖ iltisaklı Herat Afgan-Türk Erkek Lisesi, Türkiye ile Afganistan arasında varılan mutabakat sonucu 28 Temmuz 2018'de TMV'ye devredilmişti.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :