Afganistan'da Taliban bir ilçeyi ele geçirdi

Afganistan'da Taliban bir ilçeyi ele geçirdi

Taliban örgütü, Afganistan'ın kuzeyindeki Sar-i Pul vilayetinde bir ilçenin kontrolünü ele geçirdi.Sar-i Pul Emniyet Müdürü Muhammed...

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Taliban örgütü, Afganistan'ın kuzeyindeki Sar-i Pul vilayetinde bir ilçenin kontrolünü ele geçirdi.

Sar-i Pul Emniyet Müdürü Muhammed Asıf Cebbarhil, dün akşam Taliban militanlarının Sar-i Pul'un Kohistanat ilçesine saldırmasının ardından çatışma çıktığını belirtti.

Saatler süren çatışmanın ardından güvenlik güçlerinin ilçe merkezini terk ederek geri çekilmek zorunda kaldığını ifade eden Cebbarhil, militanların ilçedeki kamu binalarını ele geçirdiğini söyledi. 

Cebbarhil, ilçenin tekrar alınması için operasyon başlatılacağını kaydederken saldırıda ölen veya yaralananların sayısıyla ilgili açıklamada bulunmadı.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise ilçenin tamamen Taliban kontrolüne geçtiğini, saldırılar sonucu 13 polis aracının ele geçirildiğini iddia etti.

Son dönemlerde Afganistan'ın kuzey ve doğu bölgelerinde Taliban saldırılarında ciddi artış görünüyor. Yaklaşık bir ay önce de ülkenin doğusundaki Nuristan vilayetinin Want Waygel ilçesinin kontrolü örgütün eline geçmişti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı