Afganistan'da saldırılar: 4 ölü

Afganistan'da saldırılar: 4 ölü

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Afganistan'ın Faryab ve Herat vilayetinde düzenlenen iki ayrı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.Faryab Emniyet Amiri Muhammad Naim Anderabi, bir grup militanın, Andhoy-Şibirgan...

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Afganistan'ın Faryab ve Herat vilayetinde düzenlenen iki ayrı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.

Faryab Emniyet Amiri Muhammad Naim Anderabi, bir grup militanın, Andhoy-Şibirgan karayolunu kapatmak için Faryab'ın Andhoy ilçesine bağlı Hatmi Kır bölgesine saldırmasının ardından çatışma çıktığını belirtti.

Çatışmada 3 militanın öldürüldüğünü ifade eden Anderabi, 3 militanla bir polisin yaralandığını, bir miktar silah ve mühimmatın da ele geçirildiğini söyledi.

Diğer yandan ülkenin batısındaki Herat vilayetinin İslam Kale bölgesindeki polis kontrol noktasında düzenlenen bombalı saldırıda bir kadın polis hayatını kaybetti.

Herat Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Abdurauf Ahmadi, polis kontrol noktası yakınına yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığını kaydetti.

Taliban'dan her iki olayla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Son olarak Afganistan'ın kuzeydoğusunda Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada beş militan öldürülmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı