Afganistan'da ordu helikopteri acil iniş yaptı

Afganistan'da ordu helikopteri acil iniş yaptı

Ülkenin kuzeyindeki Faryab vilayetindeki Taliban'ın etkili olduğu bölgeye acil iniş yapan helikopterdeki askerlerle örgüt üyeleri arasında çıkan çatışmada 2 asker ve bir mürettebatın öldüğü bildirildi

Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab vilayetinin Peştunkot ilçesinde Afgan Milli Ordusu'nu taşıyan Mi-17 tipi helikopterin acil iniş yaptığı bildirildi.

Afganistan Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinden Faryab vilayetinin merkezi Maymana şehrine Afgan askerlerini taşıyan özel bir şirkete ait helikopterin, acil inişi, Taliban'ın etkili olduğu Peştunkot ilçesinin Gar Tepe bölgesine teknik arıza nedeniyle yaptığı kaydedildi.

Helikopterin inişinin ardından bölgedeki Taliban militanlarıyla çatışma çıktığı ifade edilen açıklamada, bunun sonucunda 2 asker ve bir mürettebatın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Militanların, helikopterdeki asker ve mürettebattan oluşan 18 kişiyi esir aldığı da ifade edilen açıklamada, söz konusu kişilerin serbest kalması için operasyon başlatıldığı aktarıldı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, militanlar, acil iniş yapan helikoptere ağır silahlarla ateş etti ve ardından, asker ve mürettebatı beraberlerinde götürdü.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, helikopterin militanlar tarafından vurularak düşürüldüğünü ve helikopterin ateş aldığını iddia etti.

Sözcü Mücahit, helikopterdeki 5 kişinin öldürüldüğünü, 15'inin de esir alındığını öne sürdü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı