Afganistan'da öldürülen gazeteciler Pakistan'da anıldı

Afganistan'da öldürülen gazeteciler Pakistan'da anıldı

Pakistanlı gazeteciler, Afganistan'daki terör saldırısında hayatını kaybeden meslektaşlarını andı

İSLAMABAD (AA) - Afganistan’daki terör saldırısında hayatını kaybeden 10 gazeteci, Pakistanlı meslektaşları tarafından anıldı.

Başkent İslamabad'daki Ulusal Gazeteciler Cemiyeti'nde bulunan şehit gazeteciler anıtında düzenlenen törende, hayatını kaybeden gazeteciler anısına mumlar yakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Gazeteciler, "Önce güvenlik sonra iş", "Gazetecilere saldırmak savaş suçudur" ve "Afgan gazetecilerin yanındayız" yazılı pankartlar açtı.

Ravalpindi ve İslamabad Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mubarak Zebkhan, burada yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden gazetecilerin aileleri ve iş arkadaşlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Törene, saldırıda bir foto muhabirini kaybeden AFP'nin Pakistan muhabirleri de katıldı. Başsağlığı dileklerini kabul eden AFP muhabirleri adına İslamabad bürosu şefi yardımcısı Sarah Titterton mum yaktı.

Tören, anma etkinliğine katılan yabancı ve yerel medya çalışanlarının anıta mum koymasıyla sona erdi.

- Çifte saldırıda hayatlarını kaybettiler

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün düzenlenen iki ayrı canlı bomba saldırısı sonucunda 10'u gazeteci 29 kişi öldü.

Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırı ilk olarak Kabil'de Savunma Bakanlığı ve istihbarat servisinin de olduğu Shashdarak bölgesinde meydana geldi.

Gazetecilerin haber yapmak üzere bölgeye gittiği sırada, birinci patlamadan 15 dakika sonra ikinci patlama yaşandı. İkinci saldırıda aralarında AFP foto muhabiri Şah Marai'nin de bulunduğu 10 gazeteci hayatını kaybetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :