"Afganistan ile ilişkilerimizi güçlendirmek için temasları sürdüreceğiz"

"Afganistan ile ilişkilerimizi güçlendirmek için temasları sürdüreceğiz"

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin:- "Afganistan ile ilişkilerimizi güçlendirmek ve bölgede barışın sağlanması için temasları sürdüreceğiz"- Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah:- "Afganistan'da barışın sağlanması için Pakistan ile temaslar

KABİL (AA) - Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, Afganistan ile ilişkileri güçlendirmek ve bölgede barışın sağlanması için temaslarını sürdüreceklerini belirtti.

Hüseyin, "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Su Konferansı" için bulunduğu Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah ile bir araya geldi.

Görüşmede, "Afganistan ile ilişkilerimizi güçlendirmek ve bölgede barışın sağlanması için temasları sürdüreceğiz." diyen Hüseyin, ikili görüşmeler sayesinde barış kapısının açılmasını umduklarını, bu konuda iki ülkenin alacağı kararların önemli olduğunu vurguladı.

Abdullah da "Afganistan'da barışın sağlanması için Pakistan ile temaslarımız hızla devam ediyor." diyerek iki ülke arasında devam eden görüşmelerin iyi sonuç vereceğine inandıklarını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :