Afgan parlamenterler, TBMM Başkanvekili Aydın ile görüştü

Afgan parlamenterler, TBMM Başkanvekili Aydın ile görüştü

TBMM Başkanvekili Aydın:- "FETÖ'nün yardım kuruluşları, hayır kurumları kisvesi altında yaptığı dernekler, okullar 170'ten fazla ülkede mevcuttur ve bunlar bulundukları her ülke için tehdittir"

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "FETÖ'nün yardım kuruluşları, hayır kurumları kisvesi altında yaptığı dernekler, okullar 170'ten fazla ülkede mevcuttur ve bunlar bulundukları her ülke için tehdittir." dedi.

Aydın, TBMM Başkanlık Divanı Salonu'nda Afganistan Halk Meclisi Afganistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Qudratullah Zaki ve beraberindeki parlamenter heyeti kabul etti.

İki ülke arasında güçlü dostluk bağları bulunduğunu belirten Aydın, gerek iç meselelerde, gerekse uluslararası platformda Türkiye ile Afganistan'ın birbirini destekleyen iki ülke olduğunu söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi hakkında bilgi veren Aydın, saldırı sonrası Türkiye'ye ilk destek gösteren ülkelerden birinin Afganistan olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin 42 üye ülkenin oluşturduğu Asya Parlamenterler Asamblesi Birliğinin iki yıllığına dönem başkanlığına seçildiğini anımsatan Aydın, Kamboçya'da düzenlenen 9. Genel Kurul Toplantısı Sonuç Bildirgesi'nde FETÖ'nün "terör örgütü" olarak kabul edildiğini anımsattı.

FETÖ'nün sadece Türkiye için değil, dünya açısından bir tehdit olduğunu vurgulayan Aydın, "FETÖ'nün yardım kuruluşları, hayır kurumları kisvesi altında yaptığı dernekler, okullar 170'ten fazla ülkede mevcuttur ve bunlar bulundukları her ülke için tehdittir. O ülkenin ulusal egemenliği, milli menfaati açısından son derece sakıncalı bir terör örgütüdür." diye konuştu.

Ziyarette, Afganistan Büyükelçisi Amanullah Jayhoon, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ve TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu da hazır bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :