Afgan aktivistler barış için yürüyor

Afgan aktivistler barış için yürüyor

Afganistan'ın güneyinden 13 Mayıs'ta yola çıkan grup, hükümetle Taliban arasında ateşkes sağlanması ve savaşın sona ermesi çağrısı yapıyor- Cuma günü vardıkları Gazne vilayetinde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan grup, buradan başkent Kabil'e yürü

ANKARA (AA) - Afganistan'ın güneyindeki Helmend vilayetinden başkent Kabil'e doğru yola çıkan bir grup aktivist barış için yürüyor.

Tolonews'in haberine göre, 13 Mayıs'ta Helmend'den ayrılan 8 aktiviste, geçtikleri her bölgede destek verenler oluyor ve sayıları her durakta artıyor.

Afganistan hükümetiyle Taliban arasında ateşkes sağlanması ve savaşın sona ermesi çağrısı yapan grup, cuma günü vardıkları Gazne'de büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.

Gazne'den sonraki durakları Vardak olacak grup, buradan Kabil'e yürüyecek.

Grubun bir üyesi, Gazne'de ummadıkları biçimde hoş karşılandıklarını belirterek, "Binlerce insan gelmişti. Din adamları halka bunun adaletin sesi olduğunu ve ülkede süregelen savaşın son bulması gerektiğini söyledi." ifadesini kullandı.

Bir diğer üye de dünyaya seslerini duyurmak için evden eve, köyden köye, vilayetten vilayete gideceklerini dile getirdi.

Aktivistler, yürüyüşten önce Leşkergah kentinde stadyum önünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından Helmend'de barış için oturma eylemi yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :